Ljetna muzezancija od 13. do 24. srpnja na Starom gradu, sudjelovanje besplatno Foto: VV arhiva / ilustracija

Ljetna muzezancija od 13. do 24. srpnja na Starom gradu, sudjelovanje besplatno

VV | 13.7.2020. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Ljetna muzezancija, ljetna je manifestacija koja će se u organizaciji Gradskog muzeja Varaždin održavati od 13. do 24. srpnja u utvrdi Stari grad, radnim danom od 10 do 13 sati. Program se priređuje u sklopu projekta Mreža živih dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa – LIVING CASTLES Ljeta u Varaždinu.  

Teme radionica su: Izrada makete Staroga grada i likovne aktivnosti, Pričaonica – legende i pripovijetke vezane uz povijest Staroga grada i likovne aktivnosti, Izrada kartonskog dvorca "Stari grad" te Društvene i sportske igre – pikado na streljačkim metama i muzejski Twister.

Radionice su namijenjene djeci svih uzrasta, a sudjelovanje je besplatno.

Raspored održavanja objavljen je na Facebook stranicama GMV-a. Za sudjelovanje je obvezna prethodna najava voditeljici radionica muzejskoj pedagoginji u GMV-u Jeleni Petković, tel. 042 421 017. 

U organizaciji navedenih radionica Gradski muzej Varaždin radi sigurnosti posjetitelja provodi preporučene epidemiološke mjere, zbog čega je i maksimalni broj u jednoj radionici ograničen na 25 sudionika.

plakat.jpg