FOTO Počele aktivnosti povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Varaždinske vijesti | 28.9.2018. u 08:01h | Objavljeno u Društvo

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada u srijedu su započele aktivnosti diljem Varaždinske županije.

Kao što je najavljeno na konferenciji za medije održanoj u Županijskoj palači, ispitivanje sluha za građane održano je u prostorijama 3. mjesnog odbora u Varaždinu, a organizirala ga je Udruga umirovljenika i starijih osoba „Solidarnost“ iz Varaždina u suradnji s tvrtkom „Neuroth“.

Međunarodni_dan_starijih_osoba_ispitivanje_sluha_1.jpg

Veliki broj građana odazvao se ovoj akciji te su svi ispitali svoj sluh potpuno besplatno. Zadovoljstvo brojem posjetitelja iskazali su predsjednica Udruge „Solidarnost“ Mira Letić i predsjednik Savjeta umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Vladimir Kozjak.

- Zadovoljni smo odazivom naših građana na akciju. Na ovaj način željeli smo našim umirovljenicima i osobama starije životne dobi osigurati pregled, ispitivanje sluha koje je dosta važan u toj životnoj dobi. Naišli smo na pozitivne reakcije i ovim putem najavljujemo da ćemo tu akciju provoditi i dalje kako bi umirovljenici s područja cijele Županije mogli potpuno besplatno provjeriti svoj sluh. Zahvaljujemo Varaždinskoj županiji i Zagrebačkoj banci na potpori – naglasila je predsjednica Udruge „Solidarnost“ Mira Letić.

Međunarodni_dan_starijih_osoba_ispitivanje_sluha_2.jpg

Prva takva akcija održala se u 3. mjesnom odboru u Varaždinu, a povodom toga predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak istaknuo je aktivnosti koje mjesni odbor provodi upravo za umirovljenike.

- Umirovljenicima s područja 3. mjesnog odbora na raspolaganju su prostorije za redovito provođenje njihovih aktivnosti, provode se i mjerenja šećera i tlaka, također od kada sam postao predsjednik Vijeća organiziramo božićno druženje za naše umirovljenike, a sada smo i ovaj Međunarodni dan starijih osoba obilježili ovom hvalevrijednom akcijom – naglasio je Koščak.