Prijem donatora Zaklade za pomoć djeci Vita: "Hvala svima, vaše donacije pomogle su brojnoj djeci" Foto: Krešimir Đurić

Prijem donatora Zaklade za pomoć djeci Vita: "Hvala svima, vaše donacije pomogle su brojnoj djeci"

VV | 3.6.2020. u 12:35h | Objavljeno u Društvo

- S velikim zadovoljstvom mogu objaviti da smo, od kada smo Upravni odbor i ja kao upraviteljica preuzeli upravljanje Zakladom za pomoć djeci Vita, povisili iznos prikupljenih sredstva za nešto malo manje od 100 posto. Time smo mogli pomoći daleko većem broju djece oboljele od malignih bolesti i njihovim roditeljima čiji su troškovi liječenja, pregleda i troškovi putovanja izrazito veliki. Riječ je o doista teškim životnim situacijama i zato nas iznimno veseli što se ovom prilikom možemo zahvaliti svim donatorima koji su sudjelovali u svim programima koje smo pripremali tijekom ovog kratkog razdoblja kako bi sredstva povećali i pomogli većem broju korisnika - rekla je Natalija Martinčević, upraviteljica Zaklade Vita na današnjem prijemu u Županijskoj palači za donatore koji je održan kako bi im se zahvalili za nesebičan trud i pomaganje radu Zaklade.

Kao što je poznato, Zaklada za pomoć djeci Vita pomaže djeci oboljelima od malignih bolesti i njihovim roditeljima kroz dodjelu sredstava potpore koje se priklupljanju organlizacijom različitih aktivnosti, donacijama, prilozima domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba te članova podupiratelja Zaklade, a sve s ciljem unapređenja, promicanja i ostvarenja interesa djece na području Varaždinske županije. Sve je više donatora koji prepoznaju važnost rada Zaklade.

- Nekako smo u ove dvije i pol godine uspjeli senzibilizirati javnost da više i bolje pomognu oboljeloj djeci kroz donacije, tako da se javljaju donatori. Sredstva za Zakladu skupljena su u humanitarnim događanjima, od kojih bih izdvojila operete Šišmiš i Vesela udovica, humanitarnu sarmu i bakalar te lampione želja. Najviše donatorskih sredstava skupili smo u velikoj akciji, 2. Kajkavskoj večeri koja je održana u Stuttgartu - istaknula je upraviteljica Zaklade.

Riječ je o jednoj doista velikoj manifestaciji koja okuplja do 600 ljudi.

- Ove godine je u večeri sudjelovao i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji je poput magneta privukao više ljudi na samu manifestaciju, te smo uspjeli skupiti 8.000 eura. U planu je organizacija i 3. Kajkavske večeri - najavio je Krešimir Horvat, županijski vijećnik i član Upravnog odbora Zaklade Vita, koji je glavna poveznica s Hrvatima u Stuttgartu i organizaciji ove manifestacije.

Upraviteljici i Zakladi za pomoć djeci Vita na pomoći zahvalila se i Karolina Kovačić, majka kćeri koja boluje od atopijskog dermattisa.

- Kreme, putovanja u Zagreb, fototerapije... Sve to puno košta. Dio troškova pokriva HZZO, ali veliki dio ne tako da su nam mjesečni troškovi izrazito visoki. Sredstva koja smo dobili od Zaklade puno su nam pomogla i nadam se da će biti još više donatora kako bi se pomoglo većem broju djece - istaknula je Kovačić.

Iako je koronavirus promijenio situaciju i zaustavio brojna humanitarna događanja u prvoj polovici godine, upraviteljica Zaklade za pomoć djeci Vita vjeruje kako će se sve uspješno nadoknaditi narednih mjeseci.

- U prvoj polovici godine, zbog epidemije koronavirusa, nismo mogli odrađivati sve akcije koje su bile planirane, ali situacija se sada smiruje te ćemo neke od akcija koje smo planirali moći odraditi u drugoj polovici godine. Pozivam donatore i sve ljude dobre volje da pomognu Zakladi za pomoć djeci Vita - zaključila je na kraju Martinčević te se zahvalila svim građanima i donatorima za donacije tijekom 2019. godine: PR Lady Lampioni dobrih želja, OŠ Beletinec, Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije, V. Osnovna škola Varaždin, Autolakirnica Kocijan, Filex d.o.o., Tamara Radočaj, Zajednica Hrvata u Stuttgartu, OPG Cafuk, Zagrebačka banka i Aurelija šemiga.

Na današnjem prijemu zahvalnice su primili Krešimir Horvat, Simone Tomec (organizatorica Kajkavske večeri), Marija Cafuk (OPG Cafuk), Nataša Fatiga (ravnateljica OŠ Beletinec), Gordana Kovačić (učiteljica V. osnovna škola).

Svi koji žele mogu se uključiti donacijama Zakladi na račun otvoren u J&T banci na broj 2489004-1131206233, IBAN.HR 7524890041131206233.

Označeno u
Galerija slika