Branko Uvodić najavio veliki spektakl Lijepom našom u Areni na Dravi Foto: Krešimir Đurić

Branko Uvodić najavio veliki spektakl Lijepom našom u Areni na Dravi

| 28.3.2019. u 15:32h | Objavljeno u Društvo

Lijepa naša, popularna emisija HRT-a se vraća u Varaždin po prvi puta nakon 2012. godine. Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici najavljen je veliki glazbeno-scenski televizijski spektakl koji će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin – Areni na Dravi u srijedu 3. travnja od 19 sati.

Značaj ove manifestacije za očuvanje tradicije i kulturne baštine naglasio je voditelj i urednik emisije Branko Uvodić koji je najavio i konačnu listu izvođača. Zamjenik varaždinskog gradonačelnika pozvao je sve građane da se odazivu pozivu i prisustvuju snimanje emisije čiji će naglasak biti na urbanoj tradiciji grada Varaždina i okolice. Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica istakla je značaj takvih nastupa za kulturno-umjetnička društva iz manjih sredina i Raymond Rojnik, direktor Koncertnog ureda izvjestio je da pripreme i prodaja karata idu dobro.

U prodaji je oko 3000 do 3500 ulaznica, a oko 1000 ulaznica je već prodano, ali još uvijek ima vremena da na vrijeme nabavite svoju ulaznicu na ovaj spektakl. Cijena ulaznice je 30 kuna, a može se kupiti u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu, na blagajnama ili u caffe baru Time-Out u Areni Varaždin, na blagajnama u HNK-u Varaždin ili u Turističkoj zajednici Varaždinskih Toplica.

Objavljena je lista slijedećih izvođača:

Folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin, KUD“Mak“ – Trnovec, KUD“Toplice“ – Varaždinske toplice, KUD“Maruševec“ – Maruševec, Tamburaški orkestar CTK Varaždin, VS „Kaliope“ – Ivanec, Klapa“Koluri“ ,Carevi, Nenad Kumrić Čarli, Karolina Matijašec, Gabrijela Hrženjak, Barbara Othman, Bojan Jambrošić, Blanka Tkalčić, Džentlmeni, Etno duo Goga i Željko, Boris Ćiro Gašparac, Kostadinka Velkovska, Zdravko Škender, Ivica Pepelko, Đani Stipaničev, Kavaliri, Mejaši, Mirko Švenda Žiga, Indira Forza, Stjepan Jeršek Štef, Miroslav Škoro, Zlatko Pejaković.