"Nema odlagališta u Poljani, nikakva se druga namjena tu ne može graditi osim pretovarne stanice"

Varaždinske vijesti | 24.9.2019. u 18:39h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnica s liste Ivana Čehoka Danijela Puškadija Topić tijekom aktualnog sata Gradskog vijeća rekla je da se na Vijeću Mjesnog odbora Poljane Biškupečke potegnula žučna rasprava oko pretovarne stanice tvrtke Čistoća.

- Tijekom rasprave rečeno je da je nekome pala sjekira u med i da će se na pretovarnoj stanici napraviti nova Piškornica. To nije ostalo samo u krugu sastanka, nego se među stanovnicima širi nemir, pa molim pojašnjenje - pitala je vijećnica.

Na njezino je pitanje odgovorio dogradonačelnik Zlatan Avar kazavši da je dio parcele u Poljani Biškupečkoj država proglasila od posebnog interesa te da će Piškornica tu imati svoju pretovarnu stanicu.

- Tome smo se usprotivili, ali se pravno nije uspjelo ništa napraviti. Ministarstvo je izdalo lokacijsku dozvolu sukladno propisu da je to od posebnog interesa i Čistoća će tu ostati bez dijela svoje imovine. Ali u Poljani Biškupečkoj sigurno neće biti odlagališta otpada. Riječ je o pretovarnoj stanici jer se nikakva druga namjena tu ne može graditi - pojasnio je Avar.

 

 

 

 

 

Označeno u