Zadnji je vikend Špancirfesta, evo što nam donosi završnica Foto: Špancirfest

Zadnji je vikend Špancirfesta, evo što nam donosi završnica

VV | 26.8.2023. u 12:44h | Objavljeno u Društvo

Dan po dan, korak po korak i došpancirali smo do zadnjeg vikenda Špancirfesta.

Jubilarni 25. Špancirfest najpopularnije je mjesto u kolovozu i mnogi se pozdravljaju s omiljenim ljetom upravo u Varaždinu, španciranjem i posjetom nekom od atraktivnih programa.

JUČER

Mini koncert priredili su Nepalci, pod vodstvom vrijednih djelatnika HNK u Varaždinu.

>> ZVUCI SVIJETA: U sklopu Špancirfesta održana radionica za strane radnike u Varaždinu

- Uvježbali su neke svoje tradicionalne pjesme, kao i dvije hrvatske i izveli ih koristeći njihove lokalne instrumente. Okupilo se dosta posjetitelja, koji su ih bodrili pljeskanjem, a mnogi su i zaplesali. Lijepo od njih što su nam poklonili dio svoje tradicije, koju s ljubavlju njeguju - poručili su iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

spancirfest_program_26082023_2.jpg

- Posjetili su nas članovi Društva distrofičara iz Varaždina i njihovi gosti iz Slovenije. Pokazali smo im važne dijelove Špancirfesta, osvježili su se voćnim kornetićima i oduševljeno pogledali nastupe uličnih performera. Jako nam je drago što smo mogli s njima podijeliti barem djelić naše vesele atmosfere - dodali su.

spancirfest_program_26082023_3.jpg

DANAS

PARK KREATIVE - HIŠA EKSPERIMENTOV

Danas u jutarnjim i popodnevnim terminima Park kreative dočekuje dječicu na raznim eksperimentima, neka se prepuste mašti i stvore nešto novo, jer mašta može baš svašta. Naši prijatelji iz Slovenije, Hiša eksperimentov, rado će s “malim” dr. Baltazarima raditi kreativne pokuse, a tko zna, možda izume nešto novo. Graffiti na gradele, ekipa koja sjajno radi graffite, s mladim će nadama izrađivati vrlo cool graffite. Dovedite mališane da eksperimentiraju kroz igru i smijeh, a kad ožedne tu su smoothići by Kaufland Fresh Street.

spancirfest_program_26082023_4.jpg

I JOŠ DANAS...

Stage Carlsberg Food & Party zone navečer preuzima Besh o droM, Gypsy Jazz atrakcija iz Mađarske. Dulje od 20 godina izvode najpoznatije pjesme romske glazbe te su jedan od najutjecajnijih Gypsy Jazz bendova na svijetu.

PAN pozornicom Stari Grad večeras (21 h) će zavladati Buč Kesidi - ambiciozan dvojac koji rasprodaje koncerte kao od šale pa svratite vidjeti po čemu su toliko interesantni. Prije njih atmosferu zagrijava Fran Vasilić (19.30 h), talentirani mladić s Krka, koji se može pohvaliti velikim brojem pratitelja na Tik-Tok-u.

Na ulici nastupaju ulični umjetnici - Rusty Brass. Dolaze nam iz Italije, a instrumentalno se sjajno nadopunjuju. Svakako ih vrijedi čuti od 18.30 h i 20.30 h.

spancirfest_program_26082023_5.jpg

SUTRA

Vila Bedeković powered by Kaufland domaćin je učenicima i profesorima Glazbene škole iz Varaždina koji će izvesti mnoge poznate skladbe Nirvane, Metallice, Pearl Jama i to u klasičnoj izvedbi. Koncert se održava u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin.

Podržimo ih! Preostalo je još nešto karata, koje se mogu kupiti na www.eventim.hr.

PROGRAM, SUBOTA, 26.8. POGLEDAJTE OVDJE.

spancirfest_program_26082023_1.jpg