Okusi i mirisi našega kraja: u subotu dođite u Županijsku palaču i probajte tradicionalne kolače Foto: VV arhiva / ilustracija

Okusi i mirisi našega kraja: u subotu dođite u Županijsku palaču i probajte tradicionalne kolače

Varaždinske vijesti | 9.12.2022. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Da bi u vrijeme Adventa žiteljima županije, ali i brojnim turistima koji će posjetiti Varaždin dočarali okuse i mirise našega kraja, u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu u Varaždinu će dvije subote zaredom biti predstavljeni tradicionalni božićni kolači.

Ove subote, 10. prosinca, od 10 do 11 sati u ulaznom prostoru Županijske palače tradicionalne kolače će predstaviti četiri udruge: Udruga žena Općine Vidovec, Udruga žena "Trnovečko srce" Trnovec, Udruga "Lepoglavski pušlek" i Udruga žena "Cvijet" Šemovec.

Članice ovih udruga predstavit će i ponuditi slatke delicije svojega kraja, vidovečki gibanik, trnovečku prostu makovjaču, mlinčani kolač i šemovečke kelešice. Riječ je o jedinstvenim kolačima koji su zaštićeni upravo zahvaljujući ovim udrugama.

Sljedeće subote, 17. prosinca, u ulaznom prostoru Županijske palače, također od 10 do 11 sati tradicionalne božićne kolače predstavit će pak Udruga žena Kelemen, Udruga žena "Maruša" iz Maruševca i Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave "Hajdina".