I ove godine Lado uveo varaždinsku publiku u božićne dane

| 21.12.2018. u 13:50h | Objavljeno u Društvo

Više od dva desetljeća Ansambl narodnih pjesama i plesova Lado već tradicionalno svoju mini božićnu turneju završava u Varaždinu. Nakon Novske i Preloga, te dva zagrebačka koncerta članovi Lada u četvrtak, 20. prosinca, božićnim su tradicionalnim napjevima varaždinsku publiku uveli u božićne dane.

„S posebnim se zadovoljstvom vraćamo pred varaždinsku publiku jer uvijek nas s veseljem dočeka i to su prekrasni koncerti. Tradicija je bila održati koncert u varaždinskoj katedrali, koja je prekrasan prostor, no doći u nedavno obnovljenu Koncertnu dvoranu varaždinskog kazališta novo je zadovoljstvo i ugođaj je divan. Ove i prošle godine koncipirali smo program naših božićnih koncerata s tradicijskim napjevima koje poznaje publika i dajemo tako mogućnost posjetiteljima koncerata da zapjevaju s našim ansamblom. Širimo taj božićni duh i čaroliju koju prenosimo preko ovih božićnih koncerata“, istaknuo je ravnatelj Ansambla narodnih pjesama i plesova Lado Krešimir Dabo.

„24 godine Lado dolazi u Varaždin u predbožićno vrijeme. Vratili smo koncert ove godine u kazalište, nakon što je prošlih godina bio u katedrali. Doduše, ovaj je prostor premalen za sve koji su željeli poslušati Lado, jer interes publike za ovaj božićni koncert je izniman i karte rasprodamo u svega nekoliko dana“, dodao je ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, organizator koncerta.

Kyrie eleison, U se vrime godišća, Radujte se narodi, Čujete li čobani, O Betleme grade slavni, samo su neke od pjesama čijom su izvedbom članovi ansambla Lado ponovno oduševili varaždinsku publiku, koja je zdušno i zapjevala s dragim gostima na kraju koncerta. Upravo sinoćnjim, varaždinskim koncertom od Lada se oprostio njegov dugogodišnji ravnatelj Krešimir Dabo, kojem je u ime Koncertnog ureda Varaždin i Varaždinskih baroknih večeri s kojima je Lado ostvario niz uspješnih koncerata zahvalio na predanom radu ravnatelj VBV-a i varaždinski skladatelj Davor Bobić.