Tko će biti na čelu varaždinske bolnice nakon što ju je preuzela država? Foto: VV arhiva / ilustracija

Tko će biti na čelu varaždinske bolnice nakon što ju je preuzela država?

Varaždinske vijesti | 12.8.2024. u 18:54h | Objavljeno u Aktualno

Unatrag nekoliko tjedana započele su brojne promjene u bolničkom sustavu. Naime, nakon što je 11. srpnja Vlada RH razriješila dotadašnje članove upravnih vijeća bolnica, koji su bili imenovani kao predstavnici Republike Hrvatske, imenovani su novi predsjednici i članovi upravnih vijeća.

Promjene su započele više od šest mjeseci nakon prijenosa osnivačkih prava nad županijskim i općim bolnicama na državu 1. siječnja ove godine, a očigledno su ulogu u tome imali i parlamentarni izbori održani 17. travnja.

>> Bolnice postaju državne; Stričak: "Zgrade, oprema i zaposlenici ostaju ovdje"

U srpnju je tako Alen Leverić imenovan predsjednikom, a Ivan Herman, Maja Gusić Božikov i Rikardo Protrka novim članovima Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin.

>> Alen Leverić predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin

Na konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća 19. srpnja donesena je odluka o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja i prestanku mandata ravnatelja OB Varaždin, dok je 29. srpnja donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg zamjenika ravnatelja i imenovanju zamjenika v.d. ravnatelja.

A na današnjoj izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća, održanoj elektroničkim putem, na dnevnom redu bilo je donošenje Odluke o raspisivanju natječaja za ravnatelja Opće bolnice Varaždin.

Podsjetimo, sadašnji ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak na tu je funkciju izabran u listopadu 2021. godine.

>> Dosadašnji v.d. ravnatelja OB Varaždin Damir Poljak imenovan za ravnatelja bolnice

Prije toga bio je v.d. ravnatelja od kraja kolovoza 2021., nakon što je bivši ravnatelj dr. Nenad Kudelić podnio ostavku.