Dosadašnji v.d. ravnatelja OB Varaždin Damir Poljak imenovan za ravnatelja bolnice

Varaždinske vijesti | 28.10.2021. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

Damir Poljak izabran je za novog ravnatelja Opće bolnice Varaždin. Odluka o njegovu imenovanju donesena je jednoglasno na današnjoj sjednici Upravnog vijeća bolnice, nakon provedenog natječaja.

Damir Poljak obnašao je funkciju v.d. ravnatelja varaždinske bolnice od kraja kolovoza nakon što je bivši ravnatelj dr. Nenad Kudelić podnio ostavku, a nakon toga je raspisan natječaj za izbor novog ravnatelja bolnice.

Izabrani ravnatelj Damir Poljak po zvanju je magistar socijalne gerontologije, a u Općoj je bolnici Varaždin zaposlen od 1994. godine. Obnašao je više različitih dužnosti. Prije obnašanja dužnosti v.d. ravnatelja bio je zamjenik ravnatelja kroz razdoblje od 2017. do 2021. godine. Autor je i suautor brojnih znanstvenih i stručnih radova te viši predavač na Sveučilištu Sjever.

Podsjetimo, Upravno vijeće OB Varaždin 1. listopada je raspisalo javni natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja bolnice, a rok za podnošenje prijave na natječaj bio je 15 dana od objave natječaja u "Narodnim novinama". Na natječaj su stigle dvije prijave.

Na čelu varaždinske bolnice od ožujka 2017. bio je dr. Nenad Kudelić, nakon što je smijenjena dotadašnja ravnateljica dr. Sanja Zember. U ožujku ove godine imenovan je na još jedan četverogodišnji mandat, nakon što se jedini javio na natječaj, no problemi su počeli nakon smjene vlasti na ovogodišnjim lokalnim izborima.

U lipnju je župan Anđelko Stričak prozvao Kudelića da je otišao na godišnji odmor nakon što je Županiju obavijestio o nedostatku sredstava za isplatu plaća djelatnicima bolnice, na što je Kudelić svoj mandat stavio na raspolaganje, dodavši da nije bio na godišnjem nego na svom radnom mjestu.

Ipak, Kudelić je ravnatelj ostao do 31. kolovoza, kada je Upravnom vijeću podnio zahtjev za razrješenje dužnosti ravnatelja iz, kako je naveo, osobnih razloga. Njegov je zahtjev prihvaćen te je za vršitelja dužnosti ravnatelja OB Varaždin imenovan Damir Poljak, dotadašnji Kudelićev zamjenik.