REFORMISTI O otimačini bolnice HDZ odbio i raspravljati, a Stričaku - nove tužbe Foto: ŽO Reformisti

REFORMISTI O otimačini bolnice HDZ odbio i raspravljati, a Stričaku - nove tužbe

VV | 28.2.2023. u 13:04h | Objavljeno u Aktualno

- Danas smo od župana Anđelka Stričaka doživjeli novo dno primitivizma, nekulture i prostakluka, s cijelim nizom novih kleveta i laži te vrijeđanja vijećnika. Kao što je poznato za iznošenje kleveta i laži već su podignute i tužbe protiv Stričaka, a nove će uslijediti nakon današnjih novih istupa - oglasili su se priopćenjem Reformisti, koji su napustili današnju sjednicu Županijske skupštine.

- Opet zaiskrilo između HDZ-a i Reformista: tko ima srednju milicijsku, a kome je brat bio pljačkaš pošte?

- FOTO Reformisti napustili sjednicu Skupštine, nije prošao njihov prijedlog za OB Varaždin

- Kranjčec je naspram Bedekoviću bogec bistrički, a Stričak - mega uhljeb

- Na primitivizam i nekulturu župana Stričaka ne treba više trošiti riječi, jer u Varaždinskoj županiji ne postoji više nitko kome nije jasno o kakvoj se osobi radi pa ćemo se vratiti na suštinu sjednice u kojoj je osuđena kriminalna organizacija odlučila progutati i oteti građanima Varaždinske županije njihovu bolnicu. Nakon što je HDZ odbio staviti točku o odbijanju podržavljenja Opće bolnice Varaždin na dnevni red današnje sjednice Skupštine, vijećnici Reformista napustili su sjednicu. Danas smo vidjeli sve što smo trebali vidjeti o tome kako se župan Stričak i HDZ odnose prema interesima građana ove Županije. Jučer smo na konferenciji za medije govorili, a danas i ponovili, da su u susjednom Međimurju svi vijećnici (osim HDZ-a) podržali upravo ovakav Zaključak da bolnica ostane u vlasništvu građana koji su je platili i gradili. Čak niti vijećnici HDZ-a nisu imali obraza biti protiv već su bili suzdržani. Danas ovdje u Varaždinskoj županiji, nismo mogli niti raspravljati o tome, a kamoli donijeti odluku o zaštiti prava, interesa i na kraju imovine naših građana. Nakon više neoborivih argumenata koje sam iznijela kod predlaganja točke, oni nisu imali snage niti otvoriti raspravu, a kamoli podržati ono što je za našu Županiju od ključnog značaja – istaknula je Natalija Martinčević, vijećnica Reformista u Županijskoj skupštini i saborska zastupnica. 

Dodaje kako za prepuštanje naše bolnice državi ne postoji ni jedan jedini drugi argument, osim želje da HDZ otme bolnicu koju su godinama samodoprinosima gradili naši građani i smjesti ju u svoju HDZ-ovu korupcijsku i nepotističku mrežu.

- Iz tog razloga vijećnici Reformista napustili su sjednicu i odbili sudjelovati u ovoj lakrdiji od Skupštine na kojoj sasvim sigurno ne bi podržali Izvješće o radu župana kao i jadne prezentacije prepisanih projekata iz prošlog mandata bez i jednog jedinog vlastitog projekta ili bilo kakve vizije razvoja naše Županije jer je to uvreda zdrave pameti naših građana - zaključuju u priopćenju.