Opet zaiskrilo između HDZ-a i Reformista: tko ima srednju milicijsku, a kome je brat bio pljačkaš pošte? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Opet zaiskrilo između HDZ-a i Reformista: tko ima srednju milicijsku, a kome je brat bio pljačkaš pošte?

VV | 28.2.2023. u 10:31h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjem aktualnom satu ponovno je zaiskrilo između Reformista i HDZ. Ovog puta, zbog pitanja postavljanja bazne stanice na Dom zdravlja Varaždinske županije u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, ali i projekta brze pruge. Naime, vijećnica Reformista Natalija Martinčević župana je pitala zašto se na Dom zdravlja Varaždinske županije postavlja bazna stanica jednog teleoperatera, za što je suglasnost dalo Upravno vijeće Doma zdravlja, ali i Županija. No, vijećnicu Martinčević je zanimalo i zašto župan Anđelko Stričak koči projekt brze pruge prema Zagrebu.

- Pročitala sam vaše izvješće o radu, detaljno i brzo sam bila gotova, na razini je osnovnoškolskog uratka. Na stranici 19. posvetili ste našem najvećem strateškom projektu, brzoj pruzi, jednu jedinu rečenicu u kojoj piše da u vezi tog projekta kontaktirate s HŽ infrastrukturom. Nakon što je stavljen projekt u program Vlade, ministar Butković mi je potvrdio da ide, Plenković mi je potvrdio da ide... Ispada da samo vi kočite ovaj projekt iako bi se on financirao putem sredstava EU. Znate li vi što bi brza pruga značila našim građanima, našim studentima, svima onima koji moraju odlaziti u bolnice u Zagrebu? Objasnite zašto, zašto kočite taj projekt? Po ovome je jasno da, kao župan, nećete ostaviti nikakvog traga: nemojte da budete zapamćeni po tome da ste blokirali projekt brze pruge. Niste bili blizu kako je Čačić gradio autoceste, bolje da niste bili jer biste vjerojatno i to zaustavili i vozili se danas dva i pol sata do Zagreba - ustvrdila je vijećnica Reformista.

OVA.jpg

Župan Stričak poručio je kako su bazne antene na Domu zdravlja tamo već 15 godina, što dobro zna njezin suprug, koji je bio savjetnik ravnatelja, kada je umjesto kvake imao kugu, da nitko ne može ući do njega. No pitao je vijećnicu Martinčević zašto još nije dostavila dokumentaciju potrebnu za posao kojeg radi u JURA-i.

- Uvažena vijećnnice, prošli puta smo konstatirali da ste naša zaposlenica, a još niste dostavili dokumentaciju da imate uvjete za taj posao. U vašem dosjeu je uvjerenje gdje stoji da je Natalija Martinčević rođena 1. svibnja 2015., kada ste i diplomirali. Pretpostavljam da se radi o tiskarkoj grešci, ali da biste mogla biti koordinatorica u JURA-i, trebate imati tri godine staža. Ako ste diplomirali 2015., a 1. srpnja 2018. godine zaposleni u JURA-i, nemate dovoljno iskustva, odnosno nemate uvjete za obavljanje tog posla. Kako je moguće da ste zaposlena, a nemate tri godine potrebnog iskustva? Je li to kazneno djelo? Na mirovinskom stoji da od 2012. imate visoku stručnu spremu. Ali smo glasni kada pitamo za vlakiće. Ja sam na poziciji župana godinu i pol, a Čačić je u politici već 20 godina. I 20 godina već rješava vlakiće iz Zagreba. Do mog mandata nije bilo ničega o tom brzoj pruzi - ustvrdio je župan i dodao kako je to jedan od strateških projekata te da se radi na tome.

- Poduzet ćemo sve da se ta pruga izgradi - rekao je Stričak, na što je Martinčević ustvrdila kako će kazneno prijaviti župana.

DSC_4644.jpg

- Ovakvo laganje je kazneno djelo i zato ćemo župana prijaviti - uzvratila je vijećnica Martinčević koja je na Skupštinu došla sa svojom diplomom, ali i rodnim listom kako ne bi bilo zabune kada je rođena.

- Ovo je župane moja diploma, a s obzriom da je vama najveći problem kada sam rođena, rođena sam 1. svibnja 1975. godine, donijela sam vam i rodni list. Donijela sam vam i indeks, ali i dokaz da sam maturu položila s izvrsnim. Ne, nemam završenu srednju milicijsku, oduvijek sam bila izvrsna učenica, i ono što je važno, odradila sam 15 godina u gospodarstvu, sedam godina bila sam direktorica tvrtke koja je zapošljavala 40 ljudi. Ja sam u najmanju ruku mislila da ste diplomirali na Harvardu. Ali niste. Čačić je - uzvratila je Martinčević i pokazivala županov životopis kojeg je, kako je rekla, "skinula" sa stranica županije.

- Tu samo pišu funkcije u HDZ-u, nemate ni jedan dan rada u gospodarstvu - ustvrdila je Martinčević, na što je župan ponovno zamolio vijećnicu da dostavi potrebnu dokumentaciju u JURA-u kako bi se vidjelo da njezina pozicija odgovara uvjetima koji se traže.

- Da, nemate završenu srednju milicijsku, ali vaš otac je bio milicioner, brat pljačkaš pošte, a vi političarka - zaključio je Stričak, a vijećnica mu uzvratila, sa svog mjesta kako je onda on osuđeni naslilnik koji zlostavlja žene.

Označeno u