Javite se na natječaj "Volim svoju županiju" i pritom ostanite doma! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Javite se na natječaj "Volim svoju županiju" i pritom ostanite doma!

IHR/Varaždinske vijesti | 25.3.2020. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska zajednica županija i ove je godine pokrenula natječaj za izbor najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija pod nazivom "Volim svoju županiju".

- Preplavimo internet lijepim fotografijama naših županija! U doba borbe s epidemijom bolesti koronavirusa pozivamo sve kreativce da ostanu u svojim domovima i u arhivi snimljenih fotografija pronađu onu koja najbolje opisuje njihov rodni kraj. Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja je u četiri godine obišla gotovo 2000 kilometara diljem Hrvatske! - poručuju

Riječ je o petom foto-natječaju "Volim svoju županiju“ kako bi ljubitelje fotografije potaknula da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

- Pozivaju se svi kreativci da prijave svoje najbolje fotografije koje uključuju zanimljivosti - ljude, životinje, znamenitosti, skrivene detalje pojedinih županija - u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja svih županija u Hrvatskoj. Pregledajte postojeće fotogalerije te do 15. svibnja prijavite najbolje fotografije. Svaki autor može poslati najviše tri fotografije, a osigurane su nagrade za najbolje u dvije kategorije: prema mišljenju stručnog žirija te za fotografiju s najvećim brojem prikupljenih lajkova unutar aplikacije "Volim svoju županiju". Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju sudionici koji su u prethodnim natječajima u razdoblju od 2016. do 2019. godine osvojili jednu od nagrada za prvo mjesto u kategorijama fotografija s najviše lajkova i dijeljenja - poručuju organizatori.

Projekt je inače započeo 2016. godine s ciljem poticanja građana na promociju vlastite županije, a prošle je godine prijavljeno više od 3600 fotografija iz svih hrvatskih županija. Iz svake županije bira se po jedna fotografija u postav putujuće izložbe koja obilazi županije doprinoseći buđenju regionalnog identiteta.

Svoje fotografije možete prijaviti ovdje.