Dojave o bombama u školama: "Nisu pronađena eksplozivna sredstva" Foto: vv

Dojave o bombama u školama: "Nisu pronađena eksplozivna sredstva"

Varaždinske vijesti | 8.10.2024. u 12:34h | Objavljeno u Aktualno

Prema posljednjim informacijama iz Policijske uprave varaždinske, u dvije varaždinske srednje škole nisu pronađena eksplozivna sredstva nakon dojava o postavljenim bombama.

Naime, u utorak, 8. listopada u 8.05 sati policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su dojavu ravnateljice Gospodarske škole Varaždin da su primili e-mail s porukom da je u školi postavljena bomba.

>> Dojava o bombi u Gospodarskoj školi u Varaždinu!

>> Panika ispred Gospodarske škole, zaprimljena dojava o bombi

Svi raspoloživi policijski službenici Policijske uprave varaždinske upućeni su na mjesto događaja koje su odmah po dolasku osigurali.

>> Varaždinska županija oglasila se priopćenjem o dojavi o bombi!

Svi učenici i djelatnici Gospodarske škole napustili su školu, jednako kao i učenici i djelatnici Srednje strukovne škole Varaždin, koja se nalazi u zajedničkom objektu s Gospodarskom školom.

No, u 9.05 sati zaprimljena je dojava djelatnika Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin da su i oni zaprimili e-mail poruku da je u školi bomba.

- Navedena škola je isto tako osigurana te su učenici i djelatnici napustili školu - izvijestili su iz policije.

>> Evakuirana još jedna varaždinska srednja škola zbog dojave o bombi

Kako ističu iz policije, u obje škole je obavljen protueksplozijski pregled kojim nisu pronađena eksplozivna sredstva. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

>> Dvije škole dobile dojavu da će biti dignute u zrak, župan Sričak: "Učenici i djelatnici evakuirani i na sigurnom"

>> Zbog dojava da će dvije škole biti dignute u zrak, ravnatelji okolnih škola pustili učenike s nastave

Dodajmo i da su zbog velikog broja upita roditelja, koji su panično zvali srednje škole i provjeravali što se događa, ravnatelji srednjih škola koje su u susjedstvu, odnosno blizini dviju škola koje su jutros zaprimile prijetnje da će biti dignute u zrak, odlučili nakon velikog odmora učenike pustiti s nastave.

Tri škole, Gospodarska, Strukovna te Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin ukupno imaju 1986 učenika i 374 djelatnika, a za sve učenike-putnike je u dogovoru s prijevoznikom osiguran prijevoz kućama, izvijestili su iz Varaždinske županije.