Dvije škole dobile dojavu da će biti dignute u zrak, župan Sričak: "Učenici i djelatnici evakuirani i na sigurnom" Foto: Ilustracija

Dvije škole dobile dojavu da će biti dignute u zrak, župan Sričak: "Učenici i djelatnici evakuirani i na sigurnom"

IHR/Varaždinske vijesti | 8.10.2024. u 10:56h | Objavljeno u Aktualno

- Danas do 9.30 sati dvije naše srednje škole dobile su dojavu da će biti dignute u zrak. Ta prijeteća poruka došla je putem e-maila. Ravnateljice škola odmah su obavijestile policiju i Varaždinsku županija, kao osnivača srednjih škola - rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak, koji je s pročelnikom županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom bio na terenu.

- Evakuirana još jedna varaždinska srednja škola zbog dojave o bombi

- Varaždinska županija oglasila se priopćenjem o dojavi o bombi!

Župan Stričak je poručio kako su učenici i zaposlenici odmah zamoljeni da napuste objekte te su na sigurnom.

- Policija pretražuje područje oko škola, a što će dati rezultati izvida, odnosno pretresa, o tome će izvijestiti policija. Nadamo se da je riječ o lažnim dojavama, a očekujemo da nadležna tijela nađu počinitelja te ga najstrože kazne - rekao je Stričak.

Podsjećamo, prijeteće poruke dobile su Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola te Gospodarska škola Varaždin, a zbog blizine Srednje strukovne škole Varaždin, evakuirani su i učenici te zaposlenici te varaždinske srednje škole.