Zbog dojava da će dvije škole biti dignute u zrak, ravnatelji okolnih škola pustili učenike s nastave Foto: Krešimir Đurić

Zbog dojava da će dvije škole biti dignute u zrak, ravnatelji okolnih škola pustili učenike s nastave

IHR/Varaždinske vijesti | 8.10.2024. u 11:13h | Objavljeno u Aktualno

Zbog velikog broja upita roditelja, koji panično zovu srednje škole i provjeravaju što se događa, ravnatelji srednjih škola koje su u susjedstvu, odnosno blizini dviju škola koje su jutros zaprimile prijetnje da će biti dignute u zrak, odlučili su nakon velikog odmora učenike pustiti s nastave.

- Naša škola nije dobila prijetnju, ali zbog velikog broja roditelja koji zovu školu i pitaju što se događa, odlučili smo nakon velikog odmora pustiti učenike kući - doznali smo od Snježane Klarić, ravnateljice Strojarske i prometne škole Varaždin koja je tik uz Graditeljsku, prirodoslovnu i rudarsku školu Varaždin.

Učenike s nastave još jutros pustili su i u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin, koju je također osiguravala policija, a iz koje su učenici i djelatnici također odmah evakuirani, zbog blizine Gospodarske škole Varaždin. Kućama su pušteni učenici i Druge gimnazije Varaždin, koja je u blizini spomenute dvije škole te u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, koja je nedaleko Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin.

- Naša škola nije dobila prijeteću poruku, ali zbog događanja u okolnim školama odlučili smo pustiti danas učenike s nastave. Vidjet ćemo što će biti sutra - rekao je ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin Igor Kos.

- Dvije škole dobile dojavu da će biti dignute u zrak, župan Sričak: "Učenici i djelatnici evakuirani i na sigurnom"

- Evakuirana još jedna varaždinska srednja škola zbog dojave o bombi

- Varaždinska županija oglasila se priopćenjem o dojavi o bombi!

Tri škole, Gospodarska, Strukovna i Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin ukupno imaju 1986 učenika i 374 djelatnika, a za sve učenike-putnike je u dogovoru s prijevoznikom osiguran prijevoz kućama, izvijestili su iz Varaždinske županije. 

 

Označeno u