Čačić: Predsjedničina izjava o kolačima je van svake pameti, to je znak panike

vv / n1 | 14.12.2019. u 13:54h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić bio je gost Novog dana televizije N1. Na početku, komentirao je kampanju za predsjedničke izbore, kao i pojedine kandidate.

- Događaju se dramatične promjene. Ako to svi me ne primjećujemo, onda osjećamo kao u vrijeme kada je pobijedio Stjepan Mesić, iako se to nigdje nije vidjelo. Ima jedno pravilo u politici, koje vrijedi i biznisu, a to je pravilo lavine snježne grude – uspjeh je teško zaustaviti, rekao je Čačić te naveo nekoliko primjera za to.

No, kao je naglasio, isto tako nemoguće je zaustaviti neuspjeh, kada stvari krenu nizbrdo, čak kad se ne veli čak i nešto izrazito loše.

- Izjava o kolačima je bila van svake pameti. To je zna potpune panike jer predsjednik RH je institucija i ako on ne razumije da će potpuno diskreditirati i dezavuirati činjenicu da je predsjednica svih nas, svodeći to privatnim odnosom simpatije ili dobovanja glasova pa želi ispasti draga i lojalna prijateljica te odlazi u zatvor i kod nekog osuđenog za korupciju, onda je to je strašno. Tog trenutka predsjednica je „mrtva“ i nestaje, ustvrdio je  za N1 čelnik Reformista, koju su u Varaždinskoj županiji u koaliciji s HDZ-om.

Međutim, nije štedio ni Zorana Milanovića, za kojeg su Reformisti prikupljali potpise radi kandidature.

-Ono što radi Milanović nije dovoljno dobro. Slogan je odličan - mi želimo biti normalna Hrvatska. Ali nedovoljno se u stvarnoj poruci da tu poruku da želi biti pravobranitelj Hrvatske pretvara u stvarne poruke, rekao je Čačić koji u slučaju izbora Miroslava Škore vidi opasnost da Hrvatska postane druga Poljska.