VIDEO Igor Mezga: Ja obećavam da budem nježan, ali ne znam kakve budu igle

Marin Hižar | 2.6.2021. u 21:07h | Objavljeno u Video

U Pavlinskoj 5 na 2. katu zgrade Conninga već dugo godina obitava svjetsko profilirani majstor tetovaža Igor Mezga. Sa suradnicom Bernardom uljepšava tijela brojnih domaćih i stranih klijenata. Osim lijepih tetovaža, Mezgin novi studio ukrašen je baroknom tematikom grada Varaždina, što nikako ne može ostati nezamijećeno od svakog njegovog posjetitelja.

Bitna je kvaliteta

Umjetnik se jako potrudi! Ide izraditi crtež do savršenstva, tehnički dio s kožom, ima predznanje, koristi najbolje materijale i boje. Kada dođeš nekome koji je skuplji od ostalih, vjerojatno onda dobivaš i bolju uslugu.- objasnio je Mezga.

Važan čimbenik prilikom izrade tetovaže jest boja. O njezinoj kvaliteti ovisi izgled tetovaže, ali i zravlje osobe koja se tetovira.

-Na tržištu imamo veliki spektar boja raznih proizvođača iz cijelog svijeta.  Iz Europe, Amerike, čak i Kine koje mi, naravno, ne koristimo. Zna se točno koje boje su odobrene od strane EU koja ima najstroža pravila na svijetu što se tiče boja – veli nam Mezga dodavši kako su boje izvan EU, a pogotovo u SAD-u, intenzivnije, ali i više toksične.

Teško je ostati na jednoj

Ljudi često kažu „Kad si napraviš jednu, nije ti sigurno zadnja!“, Mezga se s tom tvrdnjom itekako slaže.

-99% je zarazno. Kad staviš jednu tetovažu, probiješ led. Vidiš  da to nije tako strašno. Otvara ti se jedan novi svijet. Možda s prvom pogriješiš, ali za dalje jako dobro znaš. – naglasio je kroz šalu majstor tetovaža.

Kroz povijest razvijale su se brojne tradicionalne tehnike tetoviranja, a tijekom tog vremena paralelno su se razvijali i stilovi, što je danas određujuća značajka svakog tzv. „tattoo artista“

-Dobro je odabrati, kao majstor tetovaža, stil za sebe. Naravno, u tom stilu si bolji od ostalih Mi znamo po tetovaži točno tko ju je napravio. Meni odgovaraju ornamentalni, orijentalni i linijski stilovi. – tvrdi poznati Varaždinac, komentirajući također kako njegova suradnica Bernarda se usredotočuje više na stil realizma.

Više o tetovažama i radu Igora Mezge pogledajte u našem video intervjuu!