Leon Šantek i Ronald Redjep (prva dva s lijeva) osvojili su odličja u mix parovima

Varaždinskim predstavnicima čak pet odličja na seniorskom PH u stolnom tenisu

| 1.3.2020. u 20:43h | Objavljeno u Sport

Podjelom medalja i pehara večeras je u varaždinskoj Areni završeno Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, na kojem je ukupno nastupilo 30 najboljih hrvatskih igračica i 48 igrača. Varaždinci nakon Prvenstva Hrvatske mogu biti zadovoljni jer osvojeno je čak 5 medalja – Redjep zlato u mix parovima, srebro su odnijeli Šantek u mix parovima i Petek i Malobabić u ženskim parovima, dok su broncu pojedinačno osvojili Petra Petek i Ronald Redjep.

Pojedinačno kod žena titulu prvakinje ponijela je Andrea Pavlović, viceprvakinja je Mateja Jeger, a trećeplasirane su Petra Petek (STK Varaždin) i Ivana Tubikanec, dok je kod muških pojedinačno titulu prvaka obranio Andrej Gaćina (ino angažman), drugo mjesto pripalo je Tomislavu Pucaru (ino angažman) a treći su Ronald Redjep (STK Starr) i Filip Ćipin.

Kod ženskih parova prve su bile Sun Jiayi i Mateja Jeger (ino angažman), druge Petra Petek i Ivana Malobabić (STK Varaždin), dok su treće mjesto podijelile Andrea Pavlović (Aquaestil) / Marta Vukelić (Aquaestil) te Ivana Tubikanec (dr Časl) / Dorina Srebrnjak.

U muškim parovima pobijedili su Tomislav Kolarek (ino angažman) i Miho Simović (Libertas Marinkolor), drugi su bili Filip Zeljko (Donat) i Danijel Mijatović (Donat) a trećeplasirani Alex Krstevski (Pula) / Dorijan Kuzmić (Kvarner) te Nikola Horvat (ino angažman) / Frane Runjić (Pula).

Kod mješovitih parova pobjednički pehar pripao je Ronaldu Redjepu (STK Starr) i Sun Jiayi (inozemni angažman), drugo mjesto pripalo je Marti Vukelić (Aquaestil) i Leonu Šanteku (STK Starr) a treći su bili Dorina Srebrnjak (dr Časl) / Filip Ćipin (ino angažman) te Ida Jazbec (Malinska) / Ivan Zeljko (Donat).

Pobjednicima su nagrade uručili predsjednik STK Starr Ronald Redjep, predsjednik HSTS Zlatko Pospiš i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Za tri dana Varaždin će biti domaćin i EP-u U-21 u stolnom tenisu, koje će od srijede 4. do nedjelje 8. ožujka okupiti kremu europskog stolnog tenisa.