Dorian Kalajdžija novi je prvak Hrvatske i putnik na Europsko prvenstvo u Danskoj 2019.

Varaždinski karatist Dorian Kalajdžija kadetski prvak Hrvatske i putnik na EP u Dansku

| 21.11.2018. u 13:37h | Objavljeno u Sport

Varaždinac Dorian Kalajdžija, član Karate kluba Međimurje iz Nedelišća, osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Hrvatske u Čavlima kod Rijeke, u kategoriji kadeta do 73 kilograma i time se plasirao na Europsko prvenstvo koje će se početkom 2019. godine održati u Danskoj.

Ovo Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore bilo je velike važnosti jer su se osvajači zlatnih medalja direktno plasirali na Europsko prvenstvo sljedeće godine

Kalajdžija, inače učenik 2.B varaždinske Druge gimnazije, u 1.. kolu pobijedio je Tončija Grubišića iz splitskog Sokola rezultatom 1:0. U 2. kolu suparnik mu je bio Antun Vujević, član Mladosti iz Ivanić Grada.

Nakon uvodnog vodstva Vujevića od 2:0 Kalajdžija je preokrenuo meč u svoju korist i došao do vodstva 3:2. Sekundu prije kraja borbe Vujević je osvojio bod i izjednačio rezultat nakon čega se krenulo u dodatak i "zlatni bod" kojeg je prvi osvojio Kalajdžija i tako ušao u polufinale, gdje ga je čekao jedan od glavnih kandidata za odličje Dino Šimunec iz Samobora.

Nakon još jedne izjednačene borbe varaždinski je karatista pobijedio 1:0 i izborio plasman u finale, u kojem mu je suparnik bio Leon Pendić iz riječke Delte, koji je imao veliku podršku s tribina.

Odmah na početku borbe Pendić je ozbiljno ugrozio šanse varaždinskog borca za uspjeh s obzirom na to da je došlo do teže ozljede nakon nedopuštenog udarca potkoljenicom u glavu, zbog čega je Dorianu Kalajdžiji u dva navrata pružana liječnička pomoć, a postojala je i mogućnost da mu službena liječnica zabrani daljnji nastup.

Kalajdžija je ipak nastavio i došao do vodstva 1:0. Pendić je ubrzo izjednačio 1:1 no poslije toga sve se okrenulo u korist Doriana Kalajdžije koji je u drugom dijelu meča došao do sigurnog vodstva i pobjede rezultatom 7:1.

Osvajanjem naslova prvaka Hrvatske Dorian Kalajdžija je i službeno postao član hrvatske reprezentacije te je stekao pravo nastupa na EP početkom iduće godine u Danskoj.