Istok Rodeš uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu o dosadašnjem tijeku sezone

| 6.2.2023. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Nakon sedam slalomskih utrka u Svjetskom kupu u dosadašnjem dijelu sezone, varaždinski skijaš Istok Rodeš sigurno ne može biti previše zadovoljan ostvarenim. U šest utrka nije uspio izboriti drugu vožnju, dok je u prvoj, debitantskoj ove sezone, ostvario prilično dobro 15. mjesto, ali je nakon toga krenula serija razočaravajućih rezultata.

Božić u mraku

- Sezonu smo otvorili super u Val’d Isereu, ali već u sljedećoj utrci u Madonni di Campiglio dan prije utrke imao sam težak pad na treningu i doživio potres mozga. Možda bi bilo bolje da uopće nisam vozio tu utrku, ali vodila me nekakva želja da nastupim - objasnio je Rodeš.

Naime, prije utrke na drugom slalomu Svjetskog kupa sezone u Madonni di Campiglio još jednom je moglo doći do ozbiljne ozljede, koja bi ga na neko vrijeme udaljila od skijanja.

- Za taj dan nije bila dobra prognoza i staza je bila u dosta lošem stanju. Noga mi je propala U jednom dijelu staze noga mi je propala te me okrenulo pa sam pao s potiljkom na pod. Bio sam na pregledu i uglavnom je sve bilo OK, ali cijeli sam Božić proveo sam u mraku - spomenuo je Rodeš.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...