Istok Rodeš u svojoj posljednjoj slalomskoj utrci sezone u Svjetskom kupu ostvario 22. mjesto Foto: HSS

Istok Rodeš u svojoj posljednjoj slalomskoj utrci sezone u Svjetskom kupu ostvario 22. mjesto

| 26.2.2023. u 23:06h | Objavljeno u Sport

Istok Rodeš je nakon sedam utrka bez osvojenog boda u Svjetskom kupu, konačno došao do plasmana na slalomu u Palisades Tahoe s 22. mjestom. U prvoj vožnji je sjajno odskijao i ostvario 14. najbolje vrijeme ispred svojih sunarodnjaka Filipa Zubčića na 26. mjestu i Samuela Kolege na 22. mjestu. 

Na žalost, puno slabijom drugom vožnjom zbog izrazito loših uvjeta na stazi gdje je prevladavala magla i padao gusti snijeg, Rodeš je tek 23. vremenom druge vožnje na kraju osvojio 22. mjesto, dok je Samuel Kolega na kraju bio 11., a Filip Zubčić 20.

Dugo je trajala potvrda rezultata na samoj utrci s obzirom da je postojala velika sumnja da je pobjednik Grk Aj Ginnis na jednom dijelu staze zapravo nagazio vrata, a zbog loše vidljivosti se dugo vijećalo oko videosnimka njegove vožnje.

Na kraju je Aj Ginnis ipak diskvalificiran, Norvežanin Alexander Steen Olsen je tako osvojio prvo mjesto, još jedan Norvežanin Timon Haugan je bio drugi, dok su treće mjesto podijelili Bugarin Albert Popov i Francuz Clement Noel.

Ovo je zadnja slalomska utrka za Rodeša u Svjetskom kupu s obzirom da na posljednjem slalomu sezone finalu Svjetskog kupa u Soldeu mogu nastupiti samo top 30 slalomaša sezone, a Rodeš će prema svemu sudeći sezonu završiti kao 40. najbolji slalomaš svijeta.