FOTO Koka uzela veliki bod nakon ozljede prve strijelkinje Ines Pifar Foto: Martin Novosel

FOTO Koka uzela veliki bod nakon ozljede prve strijelkinje Ines Pifar

VV | 1.4.2023. u 18:45h | Objavljeno u Sport

Koka je večeras u Areni Varaždin ugostila Split 2010 u sklopu 20. kola Prve HRL za žene, četvrtoplasiranu ekipu prvenstva Split 2010 te je odigrala neodlučeno 34:34.

Koka je slabije ušla, stalno je morala sustizati rezultat Splita 2010 koji je u nekoliko navrata imao prednost od tri do četiri gola, a vodili su i pet golova razlike, a još jedna otežavajuća okolnost za varaždinski sastav je bila ozljeda prve strijelkinje ekipe Ines Pifar, koja je ozljedila desno koljeno i prema nekim prvim naznakama neće biti na raspolaganju ekipi do kraja sezone.

Ipak, Koka je u drugom poluvremenu konstatno vodila bitku gol po gol sa Splitom 2010 i u samoj završnici je u jednom trenutku preokrenula susret, točnije u 59. minuti kada je imala prednost od 34:32, ali na kraju je ipak ponestalo i snage i koncentracije pa je Split 2010 nadoknadio taj zaostatak od dva gola i spasio barem bod.

Najviše golova je za Koku zabila Lucija Jandrešić sa šest, Martin Krajpl i Sara Rogina su zabile svaka po pet golova, Lana Strugar, Nika Strahija i Ines Pifar su zabile četiri gola, Lara Perić je zabila tri gola, Sara Golub je zabila dva, a Jana Markulinčić je zabila jedan. Sara Šopar je skupila 10 obrana, a Dora Potočnjak dvije.

U sljedećem 21. kolu koji je na rasporedu za dva tjedna, Koka će biti domaćin Podravci Vegeti, a prije toga će u četvrtak 6. travnja igrati utakmicu četvrtfinala Kupa Hrvatske na gostovanju kod Dugog Sela 55.