VIDEO,FOTO: Giacomo Nizzolo pobjednik prve etape, Rogina 63. Foto: Krešimir Đurić i Mario Šamec

VIDEO,FOTO: Giacomo Nizzolo pobjednik prve etape, Rogina 63.

| 19.4.2016. u 16:47h | Objavljeno u Sport

Završila je prva etapa međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia duga 230,4 kilometra koja je krenula danas u 10 sati u Osijeku, a završila je u Varaždinu s ciljem na Franjevačkom trgu. Talijan Giacomo Nizzolo, član američke momčadi Trek Segafredo, pobjednik je prve etape s vremenom 5:27,47, na drugom mjestu se našao jedan od najboljih biciklista današnjice Britanac Mark Cavendish koji nastupa za Team Dimension Data iz Južne Afrike, dok se na trećem mjestu našao Timothy Dupont iz Belgije. 

Jedini varaždinski vozač na ovoj utrci Radoslav Rogina, koji nastupa za slovensku momčad Adria Mobil je prošle godine zauzeo 26. mjesto u ukupnom poretku ove utrke, a nakon završetka prve etape trenutno zauzima 63. mjesto.

-Ova prva etapa je uvijek potrebna da se mašinerija u organizaciji uhoda. Od televizijske produkcije pa do same organizacije utrke. Istaknuo bi suradnju sa MUP-om s kojima imamo sjajnu suradnju i koji je shvatio ozbiljno ovaj posao. Imali smo osiguranje na razini Tour de Francea. Kada sam gledao prijenos nisam mogao vjerovati da se ove vrhunske ekipe bore na nšim cestama. Danas smo ušli u domove puno ljudi širom svijeta i pokazali smo ono što je najjače, a to je humani resurs Slavonije i Zagorja - rekao je Vladimir Miholjević, jedan od organizatora utrke Tour of Croatia.

Sljedeća etapa se vozi sutra od Nacinalnog Parka Plitvičkih Jezera pa do Splita duga 240 kilometara. Slike sa finiša utrke možete pogledati u našoj galeriji.

Video sadržaj