Enes Garibović (drugi s lijeva) ponovno je pokazao da je najbolji u državi

Enes Garibović osvojio treći uzastopni naslov seniorskog prvaka

| 12.3.2018. u 10:20h | Objavljeno u Sport

U subotu je u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama. Ovo Prvenstvo bilo je ujedno i izborno natjecanje za predstojeće Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati sredinom svibnja u Novom Sadu. Nastupila su 53 kluba iz cijele Hrvatske.

Boje Karate kluba Varaždin branili su Elma Garibović, Eugen Kanjir i Enes Garibović. Elma Garibović nastupila je u kategoriji seniorke do 61kg, koja je u borbi za brončanu medalju izgubila 1:0 od predstavnice KK Dalmacija Split.

Eugen Kanjir i Enes Garibović nastupili su u kategoriji seniori do 75kg. Enes Garibović je u prvoj borbi sa 4:0 pobijedio Tomislava Hrena, predstavnika KK Hrvatski Dragovoljac Zagreb. U polufinalu je rezultatom 3:0 svladao Ivana Martinca, predstavnika KK Hercegovina Zagreb. U finalnom meču Enes je pobijedio Alana Šurbeka, predstavnika KK Tuškanac Zagreb, rezultatom 2:0 te osvojio svoj treći uzastopni seniorski naslov prvaka Hrvatske.

Eugen Kanjir je u prvoj borbi izgubio 5:2 od Alana Šurbeka, koji ga zbog ulaska u finale, povlači u repasaž u borbe za brončano odličje. U prvoj borbi repasaža, Eugen je 1:0 pobijedio Tonija Vukovića, predstanika KK Samobor, u drugoj borbi u repasažu, u borbi za broncu, svladao je s 2:0 Toma Markovinu, predstavnika KK Dalmacija Split čime je osvojio brončanu medalju.

Natjecatelje je kroz Prvenstvo Hrvatske vodio trener Karate kluba Varaždin Esad Garibović.