Varteks danas očekuje gostovanje kod Graničara u Đurđevcu

Danas počinje Treća HNL Sjever, Varteks želi play off, a Podravina sredinu tablice

| 24.8.2019. u 11:20h | Objavljeno u Sport

Danas utakmicama 1. kola počinje novo prvenstvo u novoformiranoj Trećoj HNL Sjever, koja broji 12 klubova, među njima i dva županijska predstavnika, ludbrešku Podravinu i varaždinski Varteks, a obje će momčadi danas biti gosti u 1. kolu. Varteks će svoje utakmice, kao domaćin, igrati na stadionu Sloboda. Nakon odigrana 22 kola igrat će se 5 kola play offa i play outa, što znači da će se odigrati ukupno 27. kola.

Prvi dio sezone imat će 14 kola i igrat će se od 24. kolovoza do 13. studenog, a u drugom dijelu sezone odigrat će se 13 kola, od 29. veljače do 23. svibnja, do kada najkasnije, odlukom IO HNS-a, mora završiti prvenstvo. Sve će se utakmice igrati subotom.

U odnosu na prošlu sezonu nitko nije napustio svlačionicu Varteksa, osim što je Veldin Karić teren zamijenio klupom, s obzirom da je, nakon što je odlučio da naredne sezone neće igrati, imenovan za pomoćnog trenera momčadi, dok je u ekipu došlo devet igrača.

- Od tih igrača njih 8 je mladih i nitko nije stariji od 22 godine, dok je jedini stariji Boris Kosir, koji će svojim iskustvom nadomjestiti Karića u našoj mladoj ekipi. Od mladih igrača očekujemo da se nogometno brzo razvijaju i stasaju, pri čemu su neki igrači pokazali da mogu i tijekom priprema već su se izborili za status prvotimca, a i ostali će nam igrači dobro doći tijekom sezone. U pripremnim utakmicama dosta smo oscilirali i ekipa se još traži, a zbog ozljede na dulje smo vrijeme ostali bez kapetana Nježića. Liga nam je potpuna nepoznanica, a cilj nam je osigurati svoje mjesto u play offu - rekao je trener nogometaša Varteksa Želimir Orehovec.

U 1. kolu Varteks će danas od 17.30 sati igrati kod Graničara u Đurđevcu
- O Graničaru ne znam puno,ušli su u ligu kao momčad iz sredine tablice. Siguran sam da je riječ o momčadi s kojom se možemo nadmetati, a Varteks na svakom susretu ide na pobjedu - zaključio je Orehovec.

Nogometaši Podravine u novu sezonu ulaze s novim trenerom Nevenkom Blagajem, koji je zamijenio Maria Piškora. Iz momčadi je otišlo 8, a došlo sedam igrača.
- Još uvijek se nismo u potpunosti kompletirali. S obzirom da je Nikola Valjak bio na operaciji trbušnog zida i treninzima s momčadi trebao bi se priključiti krajem mjeseca u potrazi smo za jednim golgeterom, dok smo na ostalim pozicijama popunjeni. Želja je u novoj sezoni izboriti plasman u sredini tablice i bez stresova osigurati ostanak u ligi - rekao je predsjednik Podravine Vito Namjesnik.

Podravina će danas gostovati kod Radnika iz Križevaca
- Riječ je o momčadi koja je kod kuće uvijek nezgodan suparnik, ali nećemo se unaprijed predati - zaključio je Namjesnik.