Zašto upisati SREDNJU ŠKOLU "ARBORETUM OPEKA"?

Varaždinske vijesti | 24.5.2020. u 19:18h | Objavljeno u Sponzorirano

Srednja škola „Arboretum Opeka“ jedna je od najopremljenijih škola u Hrvatskoj za izvođenje praktične nastave iz poljoprivredne, veterinarske struke te kuharstva, a prilagođena je i za odvijanje nastave i za učenike s teškoćama u razvoju. Škola je otvorena za suradnju na lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini, što potvrđuje sudjelovanjem na brojnim izložbama, smotrama, sajmovima, natjecanjima gdje ostvaruje značajne rezultate.

Primili Povelju za mobilnost

Već treću godinu zaredom učenici osvajaju prva, druga i treća mjesta na državnim natjecanjima iz disciplina: flora, agro i veterina. Kao škola vrlo je aktivna u EU projektima u kojima sudjeluje kao prijavitelj ili partner. Jedan od najznačajnih za učenike i nastavnike je Erasmus + projekt mobilnosti, preko kojeg učenici odlaze na stručnu praksu u inozemstvo (Poljska, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Slovenija, Italija).

Školi je 2019. godine dodijeljena Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju te je jedina škola u Varaždinskoj županiji kojoj je dodijeljeno takvo priznanje. Povelja predstavlja priznanje za prethodno kvalitetno provedene mobilnosti učenika i nastavnika odnosno akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u.

Škola je proglašena Regionalnim centrom u poljoprivredi u sklopu kojeg se provodi obnova dvorca Opeka u kojem će biti osigurani smještaj za učenike, restoran, novi praktikumi za dendrologiju, floristiku, vinarstvo i podrumarstvo te laboratoriji za analizu tla, ulja, meda, vina i octa.

Kontinuirana edukacija i ekskurzije

Svake godine škola održava besplatne pripreme učenika za državnu maturu i time pomaže da učenici upišu željene fakultete. Osim djelatnosti srednjoškolskog obrazovanja škola organizira različita predavanja, edukacije, seminare, radionice, izložbe u kojima sudjeluju učenici zajedno s nastavnicima. Učenici se kontinuirano educiraju organizacijom stručnih ekskurzija različitim privrednim gospodarstvima na nacionalnoj i internacionalnoj razini koje doprinose kvaliteti usvajanja teoretskih i praktičnih znanja. Škola se nalazi u lijepom okruženju koje poticajno djeluje na učenje i rad.

- Još bi se puno toga moglo napisati, nadamo se da je i ovo dovoljno da se zainteresirate i posjetite Srednja školu „Arboretum Opeka“ jer slika govori više od tisuću riječi - poručuju.

PROGRAMI:

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Četverogodišnji programi: poljoprivredni tehničar - vrtlar, veterinarski tehničar

Trogodišnji programi: cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, voćar-vinogradar-vinar, pomoćni vrtlar (TES)

Turizam i ugostiteljstvo

Trogodišnji programi: kuhar JMO, pomoćni kuhar-slastičar (TES)

OSIGURANO:
- stipendije učenicima poljoprivrednih zanimanja
- vrhunska oprema
- praktikumi za najkvalitetnije izvođenje praktične nastave u svim područjima koje škola nudi (kuharski, aranžerski, dendrološki praktikum, staklenici, plastenici, klijališta, voćarski praktikum, pčelinjak, staje i pregonski pašnjaci)
- velike ratarske površine
- moderna poljoprivredna mehanizacija
- plaćena stručna praksa u inozemstvu – Erasmus + program
- veliki izbor slobodnih aktivnosti uz mogućnost izražavanja vlastite kreativnosti
- rad u vrlo pozitivnom okruženju (priroda i pristupačni nastavnici i ostalo osoblje)
- povezivanje obrazovanja s tržištem rada

PROJEKTI
- Rekonstrukcija dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi – 43.075.612,50 kn
- Uspostava Regionalnog centra u poljoprivredi „Arboretum Opeka“ – 49.497.958,84 kn
- Energetska obnova zgrade Srednje škole „Arboretum Opeka“ – 5.845.844,94 kn
- Erasmus +, Znanjem za bolje sutra – 100.677,00 eura
- Dobivena Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju

arboretum.jpg