Zašto upisati SREDNJU ŠKOLU "ARBORETUM OPEKA"?

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Srednja škola „Arboretum Opeka“ jedna je od najopremljenijih škola u Hrvatskoj za izvođenje praktične nastave iz poljoprivredne, veterinarske struke te kuharstva, a prilagođena je i za odvijanje nastave i za učenike s teškoćama u razvoju. Škola je otvorena za suradnju na lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini, što potvrđuje sudjelovanjem na brojnim izložbama, smotrama, sajmovima, natjecanjima gdje ostvaruje značajne rezultate.

Primili Povelju za mobilnost

Već treću godinu zaredom učenici osvajaju prva, druga i treća mjesta na državnim natjecanjima iz disciplina: flora, agro i veterina. Kao škola vrlo je aktivna u EU projektima u kojima sudjeluje kao prijavitelj ili partner. Jedan od najznačajnih za učenike i nastavnike je Erasmus + projekt mobilnosti, preko kojeg učenici odlaze na stručnu praksu u inozemstvo (Poljska, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Slovenija, Italija).

Školi je 2019. godine dodijeljena Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju te je jedina škola u Varaždinskoj županiji kojoj je dodijeljeno takvo priznanje. Povelja predstavlja priznanje za prethodno kvalitetno provedene mobilnosti učenika i nastavnika odnosno akreditacija organizacija s dokazanim uspjehom u organizaciji visokokvalitetne mobilnosti učenika i osoblja u SOO-u.

Škola je proglašena Regionalnim centrom u poljoprivredi u sklopu kojeg se provodi obnova dvorca Opeka u kojem će biti osigurani smještaj za učenike, restoran, novi praktikumi za dendrologiju, floristiku, vinarstvo i podrumarstvo te laboratoriji za analizu tla, ulja, meda, vina i octa.

Kontinuirana edukacija i ekskurzije

Svake godine škola održava besplatne pripreme učenika za državnu maturu i time pomaže da učenici upišu željene fakultete. Osim djelatnosti srednjoškolskog obrazovanja škola organizira različita predavanja, edukacije, seminare, radionice, izložbe u kojima sudjeluju učenici zajedno s nastavnicima. Učenici se kontinuirano educiraju organizacijom stručnih ekskurzija različitim privrednim gospodarstvima na nacionalnoj i internacionalnoj razini koje doprinose kvaliteti usvajanja teoretskih i praktičnih znanja. Škola se nalazi u lijepom okruženju koje poticajno djeluje na učenje i rad.

- Još bi se puno toga moglo napisati, nadamo se da je i ovo dovoljno da se zainteresirate i posjetite Srednja školu „Arboretum Opeka“ jer slika govori više od tisuću riječi - poručuju.

PROGRAMI:

Poljoprivreda, prehrana i veterina

Četverogodišnji programi: poljoprivredni tehničar - vrtlar, veterinarski tehničar

Trogodišnji programi: cvjećar, poljoprivredni gospodarstvenik, voćar-vinogradar-vinar, pomoćni vrtlar (TES)

Turizam i ugostiteljstvo

Trogodišnji programi: kuhar JMO, pomoćni kuhar-slastičar (TES)

OSIGURANO:
- stipendije učenicima poljoprivrednih zanimanja
- vrhunska oprema
- praktikumi za najkvalitetnije izvođenje praktične nastave u svim područjima koje škola nudi (kuharski, aranžerski, dendrološki praktikum, staklenici, plastenici, klijališta, voćarski praktikum, pčelinjak, staje i pregonski pašnjaci)
- velike ratarske površine
- moderna poljoprivredna mehanizacija
- plaćena stručna praksa u inozemstvu – Erasmus + program
- veliki izbor slobodnih aktivnosti uz mogućnost izražavanja vlastite kreativnosti
- rad u vrlo pozitivnom okruženju (priroda i pristupačni nastavnici i ostalo osoblje)
- povezivanje obrazovanja s tržištem rada

PROJEKTI
- Rekonstrukcija dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi – 43.075.612,50 kn
- Uspostava Regionalnog centra u poljoprivredi „Arboretum Opeka“ – 49.497.958,84 kn
- Energetska obnova zgrade Srednje škole „Arboretum Opeka“ – 5.845.844,94 kn
- Erasmus +, Znanjem za bolje sutra – 100.677,00 eura
- Dobivena Povelja za mobilnost u strukovnom obrazovanju

arboretum.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.