Matija Kolarić bio je strijelac prvog gola za Varaždin u prvoligaškom društvu u prošlom kolu na Rujevici Foto: HNK Rijeka

Utakmica s Hajdukom prvi prvoligaški susret u Varaždinu nakon više od 7 godina

| 28.7.2019. u 09:13h | Objavljeno u Sport

Na Gradskom stadionu u Varaždinu večeras će se od 20 sati igrati utakmica 2. kola HT Prve lige između momčadi Varaždina i splitskog Hajduka, a bit će to prvi prvoligaški susret u Varaždinu nakon više od 7 godina.Posljednji je put prvoligaški nogomet varaždinska publika na stadionu preko puta tvrtke Varteks gledala 24. ožujka 2012. godine.

U sklopu 23. kola tadašnji prvoligaš Varaždin, bivši Vartreks, u sklopu 23. kola, ugostio momčad Dinama, koja je slavila 4:0. nakon toga zbog suspenzije, a zbog neisplaćenih dugovanja prema bivšim igračima, Varaždin nije putovao na susret s Cibalijom, kojeg su domaćini dobili bez borbe 3:0. Tjedan kasnije nije odigrana ni domaća utakmica sa Slaven Belupom, a nakon dvije neodigrane utakmice varaždinska je momčad izbačena iz Prve lige.

Varaždin je u novu svoju prvu prvoligašku sezonu krenuo porazom na Rujevici od Rijeke 2:1, dok je Hajduk nakon europskog ispadanja pobijedio na svom terenu Istru 1961 2:0. Trener momčadi Varaždina Borimir Perković za današnji susret može računati na sve igrače osim na ozlijeđene Glavinu i Bajandouha te Jozinovića, koji još nema pravo nastupa.

- Čeka nas teška utakmica zbog svega onoga što se izdogađalo s Hajdukom prošli tjedan, a osobno mi je žao što je Hajduk ispao iz Europe. Iz tog razloga Hajduk je maksimalno mobiliziran i fokusiran isključivo na prvenstvo. Hajduk je favorit u ovoj utakmici, ali ne u tolikoj mjeri kao što je bila Rijeka na Rujevici, jer ovaj put utakmicu igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, koji će doći vjerujem u velikom broju i bodriti nas da odigramo što je moguće bolju utakmicu i da na kraju dođemo do što je moguće boljeg rezultata - rekao je trener Varaždina Borimir Perković.

Trener Hajduka Damir Burić na jučerašnjem jutarnjem, posljednjem treningu prije puta za Varaždin, na raspolaganju nije imao Stanka Jurića koji će zbog ozljede morati pauzirati oko mjesec i pol dana, objavio jer službeni portal splitskog kluba. U konkurenciji za susret su Samuel Eduok i David Čolina, novopridošla pojačanja u bijelom dresu, a prve treninge s momčadi odradio je i Marin Jakoliš, nova devetka Bijelih koji nema pravo nastupa u ovom kolu.

Hajdukov strateg najavio je na konferenciji za medije da njegova momčad ide uvijek na pobjedu, ali i maksimalan angažman svih igrača protiv momčadi koju respektira i koja će zasigurno motivirana dočekati prvu utakmicu na svom travnjaku poslije ulaska u prvoligaško društvo.

Za utakmicu vlada veliko zanimanje i ulaznice se jako dobro prodaju u pretprodaji, a vrata stadiona otvorit će se u 18 sati, dva sata prije početka utakmice, s obzirom na novi režim ulaska na stadion, jer su kod svih ulaza na stadion postavljeni brojači ulaznica.