Sajam Agra u Gornjoj Radgoni: Prva godina nakon plodnih šezdeset

VV | 9.8.2023. u 09:28h | Objavljeno u Sponzorirano

U Gornjoj Radgoni, na spoju Slovenije s Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom, od 26. do 31. kolovoza održat će se 61. međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA koji će predstaviti vrhunsku tehniku, opremu i sredstva za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane. Stručnim izložbama životinja predstavit će najbolji rezultati uzgoja a također ste pozvani na prikaz najboljih praksi suradnje s prirodom u sajamskim vrtovima.

AGRA kroz zajedničke susrete predstavnika struke i pojedinih poljoprivrednih grupacija povezuje interese i nazdravlja s odličnim poljoprivrednim proizvodima, jelima i vinima te vodi prema uspješnom poslovnom i prijateljskom druženju.

USPJEŠNA PROIZVODNJA

Mnoštvo domaćih i inozemnih izlagača ponudit će inovativna rješenja, najnoviju tehnologiju i vodeće svjetske brendove poljoprivredne mehanizacije te šumarskih strojeva i opreme. Na raspolaganju će biti sjemenska roba, sadnice, proizvodi za ishranu, zaštitu i njegu životinja i biljaka, oprema za prehrambenu industriju i gastronomiju. Predstaviti će se bogat program poljoprivrednih objekata i građevina kao i opreme za uređenje okućnica i okoliša stambenih objekata.

IZVRSNA PREHRANA

Predstavit će se odabrani poljoprivredni proizvodi, prehrambeni proizvodi slovenske prehrambene industrije kao i proizvodi dopunske djelatnosti u poljoprivredi. U vinskoj dvorani predstaviti će vrhunska vina te vinogradarska i vinarska oprema.

PARTNERSTVO S DRUGIM ZEMLJAMA

Zemlja partner sajma AGRA bit će Indija, zemlja s najbrojnijim stanovništvom na svijetu, s bogatom tradicijom poljoprivrede i proizvodnje prehrambenih proizvoda.

Na grupnim izložbenim prostorima predstavit će se i Bugarska Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Kosovo, austrijska Štajerska, Ukrajina, Senegal ...

ŽIVOTINJSKI SVIJET

Najbolju tradiciju i nove prakse prikazati će stručne prezentacije stočarstva, konjogojstva, malih životinja te izložba izvornih pasmina domaćih životinja s ponudom poljoprivrednih proizvoda. Na manježu će svakodnevno biti prikazane atraktivne revije. Pozvani ste na izložbu malih životinja, izložbu riba u ribnjaku kao i u vrtić malih životinja za najmlađe posjetitelje.

ZELENO ZA BILJNI SVIJET I PLAVO ZA SAVJETE STRUČNJAKA

Praktične savjete pružit će vam svečano uređen središnji sajamski vrt Biotehničke škole Rakičan, poučni eko poligon „Zeleni dragulji prirode“ Društva ekoloških poljoprivrednika Slovenije, Permakulturni centar Pomurskog sajma s modelom pčelinjaka i kućicom od slamnatih bala, šumski nasad i nasad starih sorti jabuka i vinove loze, uzgojenih i sačuvanih u Sloveniji.

Sajam će pratiti brojna stručna savjetovanja, predavanja i okrugli stolovi na aktualne teme.

UGODNO S KORISNIM

Sajam AGRA i ove godine će posjetitelje nagraditi brojnim zanimljivim prezentacijama, nezaboravnim doživljajima, povoljnom kupnjom i vrhunskom gastro ponudom.

Na sajmu će se održati natjecanja kao što su; natjecanje šumoposjednika u sječi drva, natjecanje u plesanju polke, natjecanje u potezanju konopa, prikaz povođenja teladi najmlađih uzgajivača, susret starodobnih STEYR traktora kao i brojni drugi grupni i prijateljski susreti.

POVOLJNE CIJENE ULAZNICA

Od 26. do 31. kolovoza 2023 sajam je otvoren za posjetitelje od 9.00 do 18.00 sati.

Cena ulaznice je 9,00 €. A tu su i popusti za umirovljenice, učence, đace, studente i grupe.

Za djecu do 6 godina i invalide na kolicima s pratnjom ulaz besplatan.

Parkiranje je besplatno!

SVAKODNEVNO SVJEŽ PROGRAM DNEVNOGA POSLOVNOG I STRUČNOG DOGAĐANJA

https://www.sejem-agra.si/

Označeno u