Posjetite (FU)TURIZAM, Prvu konferenciju o budućnosti turizma Kontinentalne Hrvatske

VV | 27.9.2022. u 12:13h | Objavljeno u Sponzorirano

Mali ste iznajmljivač, imate svoj OPG, vinariju ili se turizmom bavite na neki četvrti način? U tom slučaju je (FU)TURIZAM vaša obavezna stanica. U organizaciji Poduzetničke udruge Liderum, cjelodnevna konferencija o budućnosti turizma Kontinentalne Hrvatske održat će se 29. rujna 2022. od 9:30 do 14:30 sati, u multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, uz prethodnu prijavu.

Varaždinska županija je u 2021. godini ostvarila rast noćenja za 66% i rast dolazaka za 51% u odnosu na 2020. godinu. Međimurska županija je 2021. bila treća najposjećenija destinacija kontinentalnog turizma. Ostvarila je rast od nevjerojatnih 283% u dolascima i 250% u noćenjima u odnosu na 2020. godinu. Statistike obje županije jasno pokazuju da je budućnost turizma Hrvatske – na kontinentu.

Očito je da kontinentalni turizam ima bogatu ponudu. Osim prekrasnih etno-kuća za odmor, tu su još i neodoljivi zeleni vinogradi, vinski podrumi, biciklističke staze, restorani koji nude raznovrsnu lokalnu hranu, izletišta, OPG-ovi, prirodne ljepote bogate florom i faunom.

Imamo sve. Ali imamo i mjesta za napredak. Upravo tim povodom, na konferenciji (FU)TURIZAM, u ulozi gostiju predavača okupit će se oni koji su uspjeli u izgradnji i prezentaciji autohtone turističke priče, oni koji su primjer dobre prakse kontinentalnog turizma. Ove godine u goste nam dolaze: mr. sc. Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije; Zvonko Lajtman, nositelj diversificirane djelatnosti na OPG MOHOKOS i voditelj bookinga u HOLIDAY HOME LINA; Martina Višnjić, direktorica Park Boutique Hotela (poduzeće Gastrocom d.o.o.); Nina Novinić, vlasnica Destinove, obrta za savjetovanje i edukaciju i stručnjakinja za digitalni marketing; Tamara Šabić, predstavnica OPG-a Pocedulić, kušaonice „Kuća varaždinske heljde“, uzgajivačica i čuvarica sorte varaždinske heljde i Patricia Lacković, zaljubljenica u putovanja te vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Pa3CIA. S druge strane pak će se okupiti gosti konferencije.

Oni koji se bave turizmom ili se žele početi baviti turizmom i sada traže razmjenu znanja i iskustva. Oni koji žele čuti kako pretvoriti svoju kuću za odmor ili vinariju u autohtonu turističku destinaciju na kojoj će se uvijek tražiti mjesto više. Oni koji žele promijeniti svoj pogled na turizam u budućnosti. Prepoznali ste se? Dođite na događaj na kojem ćete imati jedinstvenu priliku razmijeniti svoja iskustva i znanja s kolegama iz sektora turizma.

Poduzetnička udruga Liderum kao organizator, zahvaljuje se donatoru gospodarsko-turističke manifestacije Gradu Varaždinu, kao i sponzorima manifestacije: Centru za posjetitelje Med dvemi vodami, poduzećima Pisalica d.o.o., Gastrocom d.o.o., Tehnološkom parku Varaždin d.o.o. i obrtu Destinova te udruzi Makerspace Varaždin.