H-METAL Za proizvodnju limenih krovnih pokrova, metalne konstrukcije i panela: Otkrijte sve prednosti lima

VV | 14.7.2022. u 14:55h | Objavljeno u Sponzorirano

Zahvaljujući ulaganjima u nove proizvodne kapacitete i strojeve prihodi tvrtke u pet godina uvećani su deset puta, a kupci osim iz Varaždinske županije, dolaze iz gotovo cijele sjeverozapadne Hrvatske, iz Međimurja, Koprivnice, Krapine i Zagreba.

Tražite li limeni krovni pokrov, metalne konstrukcije i panele ili druge proizvode od lima, svratite u prodajni salon tvrtke H-metal smještene u Krkancu, u Općini Vidovec. Na jednome mjestu dobit ćete sve potrebne informacije i brzu uslugu. Iako postoji više od 15 godina, tvrtku je 2015. godine preuzeo poduzetnik Roman Slunjski i otada bilježi veliki rast proizvodnje i prodaje. Zahvaljujući ulaganjima u nove proizvodne kapacitete i strojeve prihodi tvrtke u pet godina uvećani su deset puta, a kupci osim iz Varaždinske županije, dolaze iz gotovo cijele sjeverozapadne Hrvatske, iz Međimurja, Koprivnice, Krapine i Zagreba.

Velika potražnja

- Usmjerili smo se na proizvodnju i uglavnom prodaju na veliko tvrtkama i obrtnicima koji se bave montiranjem limenih krovova i drugih metalnih konstrukcija. Svojim kupcima nudimo kvalitetne limene krovne pokrove, metalne konstrukcije i panele. Izrađujemo i ostalu limenu galanteriju poput žlijebova te limene nadstrešnice i garaže. Zahvaljujući velikoj potražnji poduzeće ima mogućnosti za provođenje malih i velikih projekata u cilju modernizacije poslovanja - opisuje Slunjski te kao glavne prednosti limenih krovova ističe njihovu težinu, koja je deset puta manja od crijepa, zbog čega su limeni pokrovi jednostavni za postavljanje i cjenovno povoljniji. Zbog svega toga predstavljaju idealan metal za proizvodnju različitih predmeta i primjenjuju se u brojnim granama industrije, počevši od prehrambene do procesne industrije.

- Iako je lagan, limeni krovni pokrov pruža veliku zaštitu objekta. Izrađen je od pocinčane čelične ploče premazane zaštitom od korozije. Limeni krov ne škripi, ne puca i ne propušta buku u slučaju padalina, stoga pruža izrazitu udobnost u objektu. U ponudi imamo lim različitih oblika te sjajnih i mat kombinacija boja, a dostupni su u obliku crijepa i trapeza - napominju u H-metalu. Osim nabave kvalitetne sirovine, kvaliteta proizvodnje omogućena je i ulaganjima, od čega izdvajaju nabavu stroja za profiliranje lima i novog hidrauličkog stroja za savijanje limova.

Od nadstrešnica do hala

Osim za krovove, od lima se proizvode i metalne konstrukcije, krovni i tzv. sendvič paneli, limena galanterija (žlijebovi), garaže i nadstrežnice. Modernom proizvodnjom omogućena je proizvodnja različitih vrsta konstrukcija, od jednostavnih do složenih, a mogu se koristiti za veće gospodarske objekte poput skladišta i proizvodnih hala, ali i za manje objekte poput šatora, nadstrešnica ili montažnih garaža. Krovni paneli svoju primjenu pronalaze u oblaganju krovnih konstrukcija i fasada te služe kao zaština od sunca, hladnoće i buke. Postoje i sendvič paneli koji se sastoje od unutarnje i vanjske obloge te od izolacije. Njihove prednosti jesu visoka toplinska izolacija i mala specifična težina.

Nova hala gotova do 2023. god.

Rast prometa H-metala omogućio je ulaganje i u novu proizvodnu halu u poduzetničkoj zoni Selnik, u Općini Maruševec. Prostor je u završnoj fazi izgradnje, imat će oko 1200 četvornih metara, a za useljenje će biti spreman početkom sljedeće godine.

Tvrtka H-metal trenutačno zapošljava 15 ljudi, od čega ih deset radi u proizvodnom pogonu metalnog programa u Krkancu, a petero njih čini tim za montaže limenih krovova i drugih metalnih konstrukcija na terenu, u dogovoru s kupcima. Kako kaže naš sugovornik, radnike treba stimulirati dobrim primanjima pa ćete ih i zadržati.