DOŽIVI MEĐIMURJE Poseban prilog o turističkim atrakcijama susjedne županije

VV | 2.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sponzorirano
Gosti danas žele doživjeti destinaciju onakvom kakva ona zaista jest, njenu prošlost i sadašnjost, žele kušati njena gastronomska bogatstva, uživati u prirodnim ljepotama, slušati autohtonu glazbu i upoznati navike lokalnog stanovništva. Ekomuzej “Međimurje malo” obuhvaća sve ono što Međimurje kao turistička destinacija može ponuditi.

Međimurska županija posljednjih godina značajna sredstva ulaže u razvoj turizma koji se prvenstveno temelji na kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama, gastronomskoj tradiciji, međimurskoj vinskoj sceni, ali i "urođenom" gostoprimstvu.

Kako bi prezentirali svu svoju materijalnu, ali i nematerijalnu baštinu, Turistička zajednica Međimurske županije razvija poseban i inovativan koncept muzejske prezentacije pod nazivom "Ekomuzej Međimurje malo" koji predstavlja deset različitih tema na deset lokacija širom Međimurja.

Središnja točka je Centar za posjetitelje u Čakovcu, smješten u prostorijama Turističke zajednice Međimurske županije. Zamišljen je kao “visitor” centar koji posjetiteljima daje najvažnije informacije o Međimurju te ih potiče da istraže kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu na izvornoj lokaciji. 

Ekomuzej ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja – popevku, arheološku i sakralnu baštinu, mlin na Muri, ispiranje zlata na Dravi, Stari grad Zrinskih, prirodnu baštinu, kulturu vina, tradicionalnu međimursku gastronomiju, život i djelo dr. Rudolfa Steinera, sport i rekreaciju. 

Prilog donosi i pregršt informacija o brojnim atrakcijama, smještajnim i ugostiteljskim kapacitetima, restoranima i vinarijama diljem nama susjedne županije od Čakovca preko Nedelišća, Preloga i Donjeg Kraljevca pa sve do Štrigove, Svetog Martina na Muri i Murskog Središća. Upoznajte novi Muzej nematerijalne baštine "Riznica Međimurja" uređen u sklopu rekonstrukcije fortifikacije Staroga grada, provedite nezaboravni vikend u avanturističkom parku Accredo ili se odmorite u Termama Sveti Martin, Hotelu Panorama u Prelogu ili zakažite event u Hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu.

Popijte kavu u ugodnom ambijentu bistroa Beška u Čakovcu ili kafića Tree hill u Prelogu. Uvjerite se u odličnu gastro i eno ponudu restorana Terbotz, Kneja, La Martin, Stari grad, Bajzovi dvori ili Stari hrast. Provjerite što sve nude međimurske kuće za odmor kao što su Kuće Dobranić i Holiday home Hygge Nova, isprobajte domaće craft pivo pod etiketom Lepi dečki, kušajte zlatnu kapljicu vinarija Štampar, Kunčić i Jakopić, ali provjerite i što sve nude "kokteli na kotačima".

Cijeli prilog Doživi Međimurje! možete pronaći u novom broju Varaždinskih vijesti