Dan mjesnog odbora Jalkovec: kamionski promet i smrad farmi glavne muke mještana Jalkovca Foto: Foto: Reformisti

Dan mjesnog odbora Jalkovec: kamionski promet i smrad farmi glavne muke mještana Jalkovca

VV | 27.7.2019. u 11:17h | Objavljeno u Aktualno

U mjesnom odboru Jalkovec, jučer 26. srpnja, održana je svečana sjednica povodom Dana mjesnog odbora i blagdana Sv. Ane koju slave mještani Jalkovca.

Na početku same sjednice predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovec, Reformist Robert Vugrin izvijestio je prisutne o radovima i aktivnostima u Jalkovcu, ali i o planovima za budućnost te naglasio važnost velikih projekata poput izmještanja teretnog prometa iz naselja, rješavanje problema oborinskih voda, kao i rješavanje problema smrada iz obližnjih farmi te apelirao na Grad da se ti problemi smatraju kao prioriteti. Mjesni odbor Jalkovec površinom je najveći prigradski mjesni odbor, a u u njemu stanuje 1350 stanovnika. Jalkovec ima i bogatu povijesnu i kulturnu baštinu pa se tamo nalaze čak dva spomenika kulture.  Podsjetimo, Vugrin je ponovno izabran za predsjednika mjesnog odbora na izborima održanima početkom svibnja ove godine. 

Na svečanoj sjednici prisustvovali su zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i  zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar koji su se obratili prisutnima te poželjeli i dalje tako dobar rad u mjesnom odboru kao i do sada, a svim mještanima čestitali su blagdan njihove zaštitnice. Na sjednici su prisustvovali i županijski vijećnik i predsjednik 3. mjesnog odbora Nenad Koščak, gradski vijećnici Darko Detelj i Josip Dreven, predsjednica 2. mjesnog odbora i pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Ivana Golubić Horvat, predsjednici 5. mjesnog odbora, 6. mjesnog odbora Banfica, 7. mjesnog odbora Biškupec, mjesnog odbora Donji Kućan, vijećnice iz mjesnih odbora Kučan Marof i Zbelava, predstavnici Udruga koje djeluju na području Jalkovca i vlč. Tomislav Dodlek.