Antolić Vupora: Borba protiv korupcije počinje 22. prosinca izborom normalnog predsjednika Foto: SDP Varaždinske županije

Antolić Vupora: Borba protiv korupcije počinje 22. prosinca izborom normalnog predsjednika

Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 11:59h | Objavljeno u Aktualno

- Hrvatska je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića te u prvom i posljednjem mandatu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović potonula u korupciju zbog čega su brojni mladi potražili život i rješenje svojih problema izvan Hrvatske a gotovo svi građani u potpunosti su izgubili povjerenje u institucije ove zemlje - istaknula je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

- Nažalost, kada smo mislili da ćemo ulaskom u Europsku uniju konačno se riješiti starih problema i da ćemo živjeti i stvarati isključivo po principu sposobnosti i živjeti od svog rada korupciju se u posljednjih nekoliko godina pokazala možda u svom najjačem obliku. Aktualna politička garnitura vratila nas je u prijašnja vremena. Kao da nismo ništa naučili iz primjera kada se jednoj stranci sudilo za korupciju i besramnog uzimanja novaca iz džepova građana – mišljenja je Antolić Vupora. Dodala je da je korupcija u raznim oblicima prisutna kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini.

- I dok korupcija na nacionalnoj razini utječe na funkcioniranje institucija, na lokalnoj razini ona je još pogubnija jer svaki, pa i najmanji njen oblik, direktno utječe na život građana - kaže Antolić Vupora.

- SDP posebno u gradu Varaždinu, prije svega preko svojih gradskih vijećnika, upozorava na loše i pogubne odluke koje se donose na gradskom vijeću a za koje prijedlozi stižu od aktualne gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Čehokom. Upravo je situacija gdje osoba, opterećena sudskim procesima i presudama, s jedne strane predstavlja grad a s druge strane zastupa sebe, nenormalna u normalnim društvima kakvim mi želimo biti – kazala je Antolić Vupora.

Naglašava da je upravo korupcija, na bilo kojoj razini, najveći problem i rak rana našeg društva.

- Prilika da hrabro krenemo u borbu protiv korupcije nudi nam se 22. prosinaca i da izaberemo normalnog predsjednika za normalno društvo bez korupcije. Bez dijeljenja poslova i proračunskog novca po "rođacima i stričevima". Prilika je to koju moramo iskoristiti jer možda drugu više nećemo dobiti – zaključila je Antolić Vupora.