Što je s izgradnjom školsko-sportske dvorane Srednje škole Ludbreg? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Što je s izgradnjom školsko-sportske dvorane Srednje škole Ludbreg?

IHR/Varaždinske vijesti | 25.2.2021. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

- Javno ste najavili izgradnju niza školsko-sportskih dvorana koje bi se financirale europskim sredstvima i ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, o čemu ste razgovarali i s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom. Mene to osobno zanima zbog srednje škole Ludbreg, koja vapi za novom dvoranom, jer učenici idu na drugi kraj grada na tjelesni - rekao je županijski vijećnik iz redova Reformista Krešimir Horvat u sklopu aktualnog sata Županijske skupštine.

Varaždinski župan Radimir Čačić rekao je kako se traže rješenja, ne samo za tu školu, nego i druge područne škole u Varaždinskoj županiji.

- U prvom mandatu kada sam bio župan realizirane su 32 škole i školsko-sportske dvorane, ali one su bile vezane samo uz škole koje imaju preko 200 učenika. Mi za to nismo imali rješenje do prekjučer. Slali smo, pripremali projekta, razgovarali o tome s Ministarstvom, ali se ništa nije učinilo. Sada, zahvaljujući i našim zahtjevima, mi imamo u novoj europskoj lisnici mogućnost da financiramo i te objekte. Osnovne škole će imati mogućnost da financiraju i dvorane - rekao je varaždinski župan.

Složio se kako se problem s dvoranom Srednje škole Ludbreg treba riješiti, no spomenuo je kako je trenutno problem definiranje lokacije.

- Riješit ćemo dvoranu, a uskoro i lokaciju - rekao je Čačić i dodao kako će se dvorane rješavati u nizu područnih škola, Novoj Vesi, Svibovcu Podravskom, Črešnjevu, Remetincu, Bisagu, Donjoj Voći, Vinici, Cvetlinu, Završju i Druškovcu.

- Sve su to važni projekti za te općine, no oni nisu važni samo zbog kvalitete obrazovanje, nego su te dvorane centri društvenog života ovih naselja. To je ozbiljan financijski zahvat, ispod 150 milijuna kuna ne možemo razgovarati o tome, ali možemo se osloniti na europska sredstva jer u budžetu 2020. - 2027. imamo pravo aplicirati za te projekte - rekao je varaždinski župan.

Ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar kaže kako učenici Srednje škole Ludbreg trenutno nastavu iz tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Gradskoj sportskoj dvorani u Ludbregu, isto gdje i učenici OŠ Ludbreg.

- Planirana je izgradnja jednodjelne dvorane na lokaciji Pavleka Miškine 4, gdje se sada obavlja praktična i strukovna nastava, a koju je Srednja škola Ludbreg kupila 2019. godine. Isto tako, planirana je i dogradnja radionica. Trenutno je u fazi rješavanje idjenog rješenja za koje je potrebna suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Procijenjena vrijednost samog projekta s opremanjem je oko četiri milijuna eura - rekao je Zdelar.