Župan, direktor Varkoma i ravnatelj ŽUC-a obišli radove u Općini Trnovec Bartolovečki

| 9.5.2017. u 08:59h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinski župan Predrag Štromar s načelnikom Općine Trnovec Bartolovečki Zvonkom Šamecom, direktorom Varkoma Vladom Vlašićem te ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim obišao je radove u Trnovcu. Riječ je o rekonstrukciji Dravske ulice te priključenju Osnovne škole Trnovec na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Kanalizacija je završena, prepumpne stanice su završene i ljudi se polako priključuju. Ovdje smo došli vidjeti priključenje škole na kanalizaciju. To će puno značiti u troškovima škole jer je trebalo pročišćavati septičke jame, a sad će biti puno manje posla. Cijena vode će sada biti nešto viša, ali će sasvim sigurno biti jednostavnije za školu. Priključak odrađuje Varkom u trošku kanalizacije, a škola u manjem dijelu na svojoj parceli. Nisu to veliki troškovi, već se radi o puno većoj dobiti za školu – rekao je Štromar, dodavši da su na području Općine Trnovec Bartolovečki uloženi deseci milijuna kuna u kanalizaciju te da će biti i novih ulaganja.

Ovo je jedna od najbitnijih investicija što se tiče kvalitete života na području naše općine. Završetak kanalizacijskog sustava je san koji se počeo sanjati 2002. godine i pred samim završetkom je u ovoj godini. Završen je najveći dio posla, ostalo je još nekoliko ulica u kojima se mora napraviti primarni dio same kanalizacijske mreže. Neke ulice se moraju preprojektirati, ali nije ostalo puno i uskoro će početi radovi. Zahvaljujem Varkomu, Hrvatskim vodama i župana koji je od prvog dana mog mandata bio uključen u sve te aktivnosti na kanalizacijskom sustavu u naselju Trnovec – kazao je načelnik Šamec, najavivši da nakon škole za nekoliko dana slijedi i priključak za druge objekte poput dječjeg vrtića u Trnovcu.

Nakon obilaska radova kod Osnovne škole, provjereno je i stanje radova u Dravskoj ulici, gdje je vrijednost zahvata na rekonstrukciji s izgradnjom nogostupa i odvodnjom oborinskih voda 759 tisuća kuna. ŽUC sufinancira sa 75 posto, a Općina s 25 posto.

Riječ je o 500 metara ulice, županijske ceste. U Trnovec, kao jednoj od najgušće naseljenih općina, stavramo uvjete za sigurnije odvijanje prometa – naglasio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački, a župan je dodao da je Dravska ulica primjer ulaganja u županijsku cestu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci