Vijećnici Trnovca Bartolovečkog smanjili ovogodišnji proračun za 14,7 milijuna kuna

Napisao/la: -
Donijeta je i odluka o financiraju poklon bonova povodom Božićnih blagdana za umirovljenike s mirovinom do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe u statusu socijalno uzdržavanih Donijeta je i odluka o financiraju poklon bonova povodom Božićnih blagdana za umirovljenike s mirovinom do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe u statusu socijalno uzdržavanih

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki na sinoćnjoj su sjednici donijeli odluku o izmjenama ovogodišnjeg proračuna. Planirani proračun u iznosu od 30 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna proračunskih prihoda i 10 milijuna kuna zaduženja, smanjuje se za 14,7 milijuna kuna i sada iznosi 15,3 milijuna kuna.

Prihodi od poreza s 8,3 milijuna povećavaju se na 9,2 milijuna, dok se stavka pomoći iz državnog proračuna i sredstava iz Europske unije smanjuje s 8,6 milijuna kuna na 2,7 milijuna.

- Riječ je o projektima uređenja nerazvrstane ceste – Ulice Široke ledine u Trnovcu koji je na početku realizacije te uređenja društvenog doma u Trnovcu jer odluka po prijavi na natječaj još nije dobivena pa neće biti realiziran u ovoj godini. Proračunom za 2018. godinu planirano je zaduženje od 10 milijuna kuna za financiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta i nogostupa. Zaključen je ugovor o izvođenju radova za Široke ledine, a u tijeku je postupak javne nabave za Radničku ulicu, dok se za ostale ulice priprema tehnička dokumentacije prije nabave i izvođenja radova. Prioritet je Branimirova ulica – pojasnio je na sjednici načelnik HNS-ov Zvonko Šamec.

Na sjednici su prihvaćene i odluke o otpisu nenaplaćenog duga za naknadu za uređenje voda i komunalnu naknadu u ovršnim postupcima na novčanim sredstvima dužnika, a prema Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama. Radi se o otpisu dugova do 10 tisuća kuna za 42 fizičke osobe u ukupnom iznosu 46 tisuća kuna te tri vlasnika obrta – fizičkih osoba u ukupnom iznosu 27 tisuća kuna.

Donijeta je i odluka o financiraju poklon bonova povodom Božićnih blagdana za umirovljenike s mirovinom do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe u statusu socijalno uzdržavanih. Vrijednost poklon bona je 200 kuna.
I ove smo godine za naše umirovljenike, osobe u statusu socijalno uzdržavanih te osobe s invaliditetom osigurali bonove u povodu blagdana. Ovo je samo jedan od načina da tim našim sumještanima poželimo sretne blagdane te im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti – kazao je Šamec.

Donijeta je i odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te odluka o osnivanju općinske postrojbe civilne zaštite opće namjene sa zapovjednikom i zamjenikom zapovjednika te dvije operativne skupine sa po osam članova.

Dražen Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.