U tijeku modernizacija nerazvrstanih cesta na ivanečkom području Foto: Grad Ivanec

U tijeku modernizacija nerazvrstanih cesta na ivanečkom području

Varaždinske vijesti | 7.9.2022. u 13:56h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta iz programa Grada Ivanca za 2022. godinu ulaze u finalnu fazu.

Nakon što su jučer asfaltirane dvije dionice u Ivanečkoj Željeznici, danas se asfaltira odvojak Ulice Franje Pusta u Ivancu, a asfaltiran je i odvojak Lošci (strma dionica) iznad Pahinskog.

Podloga za asfalt napravljena je u dijelovima Vinogradske,Frankopanske i Malezove ulice, kamo asfalt stiže (ovisno o vremenu) tijekom idućih 10-ak dana. Asfaltiranje u Salinovcuu planu je u ponedjeljak. Također, u tijeku je i ugovaranje dionice iznad Matišićevog bajera u MO-u Lančić-Knapić.

Investitor radova vrijednih 1,1 milijun kuna je Grad Ivanec, aobavlja ih PZC Varaždin.

Dio radova sufinanciran je sa 100.000 kuna potporeMinistarstva prostornog uređenja i graditeljstva.

Budući da ove godine završava petogodišnji Program modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada Ivanca za razdoblje 2018. – 2022., još u prvom dijelu godine krenule supripreme za donošenje novog programa 2023. – 2027.Zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i v.d. pročelnika za komunal Stjepan Vincek tijekom proteklih mjeseci održali su niz sastanaka s mjesnim odborima na cijelom gradskom području kako bi se definirale ceste i dionice koje će pod asfalt u tom razdoblju.

- Važan čimbenik, koji će uvelike odrediti plan radova, bit ćezavršetak Aglomeracije Ivanec jer će sve raskopane prometnice biti potrebno sanirati i asfaltirati. Nakon što Grad izradi nacrt programa modernizacije NC-a 2023. – 2027., uputit će ga na javno savjetovanje kako bi građani i svi ostali zainteresirani mogli dati svoje prijedloge i sugestije - priopćili su iz Grada Ivanca.

ivanec_modernizacija_cesta_07092022_2.jpeg

ivanec_modernizacija_cesta_07092022_1.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci