Stožer civilne zaštite Općine Maruševec nastavlja s izdavanjem propusnica za građane

MGA/VV | 25.3.2020. u 11:44h | Objavljeno u Našim krajem

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec je sukladno obavijesti iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije bio privremeno obustavio izdavanje propusnica za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka.

Nakon donošenja Odluke o izdavanju propusnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije u užem sastavu, općinski Stožer nastavlja s izdavanjem propusnica za građane, ali u bitno ograničenim uvjetima.

Naime, na temelju donesene Odluke, Stožer civilne zaštite Općine Maruševec izdaje samo i isključivo jednokratne dnevne propusnice na temelju potreba iz vitalnih obiteljskih razloga. Kako stoji u Odluci županijskog Stožera, kretanje unutar područja jedinica lokalne samouprave dozvoljeno je u svrhu podizanja Propusnice.

Poslodavci koji izdaju propusnice za svoje djelatnike dužni su o tome voditi evidenciju koja uključuje ime i prezime, OIB, razdoblje za koje je izdana, relaciju za koju vrijedi i svrhu u koju je izdana. Takvu ažuriranu tablicu, ukoliko je došlo do promjena u odnosu na prethodni dan, potrebno je poslati najkasnije do 18 sati na e-mail Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te kopiju na e-mail Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem mole građane da se apsolutno i bezuvjetno pridržavaju svih uputa, odluka i odredbi Stožera u vidu socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima, kako bi na taj način sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. -S opravdanim razlogom građani mogu zatražiti Propusnicu svakog radnog dana od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Maruševec, Maruševec 6 uz stroge mjere socijalne distanciranosti. Isto tako, važno je imati na umu da Propusnicu ne mogu tražiti osobe s izrečenom mjerom samoizolacije, a svako kršenje ove mjere biti će evidentirano i sankcionirano, upozorava Klapša te dodaje da stanovnicima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, Propusnice izdaje liječnik obiteljske medicine.

Provedbu i nadzor dosad donesenih odluka i mjera, kao i Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožer će na području Općine Maruševec provoditi uz Policiju i operativne snage civilne zaštite do njezinog ukidanja.

Potrebne informacije vezane za funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima građani mogu saznati na internetskim stranicama Općine Maruševec, a mogu se obratiti i info centru Stožera na 098-512-530 i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u