Općinsko vijeće Velikog Bukovca prihvatilo proračun od 5,4 milijuna kuna Foto: Općina Veliki Bukovec

Općinsko vijeće Velikog Bukovca prihvatilo proračun od 5,4 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 16.12.2018. u 18:47h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općinsko vijeće Velikog Bukovca na sjednici u srijedu prihvatilo je prijedlog proračuna za 2019. godinu u iznosu od 5,4 milijuna kuna. U idućoj se godini planiraju prihodi na razini od 5 milijuna i 83 tisuće kuna, dok je višak prihoda ostvaren ove godine, a koji se prenosi u iduću, 330 tisuća kuna. Pojašnjavajući glavne dijelove proračuna načelnik općine Franjo Vrbanić naglasio je da on predviđa projekte značajne za daljnji razvoj općine.

– Što se tiče programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, u idućoj godini planiran je iznos od 1,8 milijuna kuna. Taj će novac biti utrošen za modernizaciju centra naselja u Velikom Bukovcu s 221 tisućom kuna, izgradnju rotora na križanju Dravske i Kolarove ulice u Velikom Bukovcu s 440 tisuća, rekonstrukciju Kolarove ulice s 380 tisuća – kazao je Vrbanić dodajući da je za rekonstrukciju raskrižja Dravske i Ulice Franje Sovića predviđeno 200 tisuća te rekonstrukciju mosta preko Plitvice u Dubovici 300 tisuća kuna.

– Napravili smo realan proračun koji bi u idućoj godini mogao još rasti budući da očekujemo raspisivanje natječaja na koje će Općina sigurno prijaviti projekte. Prije svega planirali smo proračun da bude realan i ostvariv – zaključio je Vrbanić.

Nadalje, za održavanje komunalne infrastrukture Općina Veliki Bukovec u 2019. godini predvidjela je 356 tisuća kuna, od kojih 130 tisuća iz komunalne naknade, a 226 tisuća iz ostalih proračunskih prihoda. Za održavanje cestovne infrastrukture namijenjeno je 185 tisuća kuna, za održavanje javne rasvjete 70 tisuća, za održavanje javnih površina 71 tisuća i za održavanje prometne signalizacije 20 tisuća.

– Za javne potrebe u sportu, kulturi i religiji u proračunu za 2019. godinu predviđeno je 344 tisuće kuna. Treba svakako naglasiti da će Općina sufinancirati troškove boravka djece s područja Općine koja pohađaju vrtiće koji se nalaze izvan Općine Veliki Bukovec u iznosu od 700 kuna mjesečno po djetetu – naglasio je Vrbanić.

Ovakav proračun dobio je podršku svih političkih opcija u Vijeću. Vijećnici su također odlučili o početku izrade III. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Veliki Bukovec te početku izrade Projektne dokumentacije Rekonstrukcije propusta na rijeci Plitvici u naselju Dubovica. Sredstva za obje namjene osigurana su u Proračunu Općine Veliki Bukovec za 2019. godinu.

Na dnevnom su redu bili i Analiza stanja sustava civilne zaštite i prijedlog Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Općine Veliki Bukovec za 2019. godinu. Za općinsku Vatrogasnu zajednicu u idućoj će se godini osigurati 130 tisuća kuna, za Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg 11 tisuća, a za opremanje u sustavu civilne zaštite 20 tisuća kuna.

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2018_2.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2018_3.JPG

veliki_bukovec_vijece_prosinac_2018_1.JPG