Na poziv Općine Petrijanec odazvalo se edukaciji 10-ak gerontodomaćica u sklopu projekta “ZaŽeli"

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.3.2020. u 08:17h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo crvenog križa Varaždin na poziv Općine Petrijanec odazvalo se edukaciji 10-ak gerontodomaćica koje su zaposlene u sklopu projekta “ZaŽeli – pomoć u kući za starije osobe”.

- U vrijeme COVID-a 19 zasigurno da se promijenila i rutina pomaganja gerontodomaćica koje bez ulaska u kuću i socijalnih kontakata pružaju pomoć za 70-ak korisnika sa područja naše općine. Ovom prigodom zahvaljujemo Društvu Crvenog križa Varaždin na pruženoj edukaciji. Građani starije dobi prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite ne smiju napuštati svoje domove kako bi izbjegli zarazu koronavirusom, a mnogi od njih nemaju nikoga od obitelji tko bi im pomogao u nabavci i dostavi namirnica i lijekova. Za njih su tu gerontodomaćice iz ZaŽeli projekta Općine Petrijanec - ističu iz Općine Petrijanec.

- Ova mjera odnosi se isključivo na samačka staračka domaćinstva, što znači osobe starije od 65 godina koje žive same i nemaju bližu rodbinu ili poznanike koji bi im mogli dostaviti potrebno. Nabavka i dostava ne vrši se svakog dana, već prema potrebi jednom tjedno. Svi zainteresirani korisnici mogu se javiti voditeljici projekta od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 15 sati na broj telefona 042/714-769. Gerontodomaćice imaju akreditaciju te osobe sa ovom akreditacijom možete pustiti u vaše kuće - poručuju iz Općine Petrijanec.

Označeno u