"Mladi za Marof" otvorili novi prostor Centra za neformalno učenje Foto: Udruga Mladi za Marof

"Mladi za Marof" otvorili novi prostor Centra za neformalno učenje

I.D./Varaždinske vijesti | 3.12.2016. u 20:15h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga Mladi za Marof (MZM) na prostoru Novog Marofa, a i mnogo šire, djeluje već punih jedanaest godina, a kroz to su razdoblje članovi udruge organizirali mnoge projekte kroz koje su stekli razna životno korisna iskustva te uvelike profitirali putem neformalnog obrazovanja.

Želeći podijeliti ta iskustva s lokalnom mladeži, prije godinu dana otvorili su Centar za neformalno učenje u bivšem prostoru Gradske knjižnice.

- Nažalost, tek što smo počeli s radom Centra, saznali smo da ćemo se morati iseliti iz tog prostora, što se ubrzo i desilo te smo na novom natječaju Grada dobili novi prostor na adresi Zagorska 31 (stara škola) - napomenuli su članovi udruge MZM.

Novi prostor su uredili i u petak 2. prosinca novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač službeno je, rezanjem vrpce, otvorio novi prostor, pozdravio prisutne goste i poželio sreću radu Centra za neformalno učenje.

Kao prva aktivnost na otvorenju održana je prezentacija učenika Srednje škole Novi Marof s Erasmus+ projekta "Do something for yourself and society". Tako su Dominik, Izabela, Tea i Valentina ravnateljici Srednje škole, kolegama srednjoškolcima i ostalim gostima opisali što su sve sa svojom voditeljicom Kristinom doživjeli i naučili kroz neformalno učenje na dvije razmjene održane u Srbiji i Mađarskoj. Nakon otvorenja, druženje je nastavljeno uz društvene igre. Aktivnosti su nastavljene i 3. prosinca, uz razne igre i druženje sa sudionicima Erasmus+ projekta "EU goes WISELY".

- Uz potporu Grada i ostalih partnera želimo u sljedećem razdoblju Centar još bolje opremiti i proširiti kako bismo mogli provoditi što više kvalitetnih aktivnosti uz koje će mladi moći prikupljati nova znanja, razvijati nove vještine, osposobljavati se za rad i uključivati u razne socijalne aktivnosti - poručili su iz Udruge Mladi za Marof.