Koncertom MPZ-a “Podravina” započeo kulturni program Dana ludbreške Svete nedjelje Foto: Grad Ludbreg

Koncertom MPZ-a “Podravina” započeo kulturni program Dana ludbreške Svete nedjelje

Varaždinske vijesti | 26.8.2019. u 09:14h | Objavljeno u Našim krajem

Koncertom MPZ-a “Podravina” u kapelici Svetog križa u petak 23. kolovoza započeo je kulturni program manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje.

Kao gosti sudjelovali su učenici Osnovne škole Ludbreg – glazbeni odjel, Daria Rusak, Ivona Dijanošić i Marija Havaić na flauti uz pratnju Marcela Dodleka na klaviru. Voditelj učenika je Slobodan Vađunec. Učenica Osnovne škole Ludbreg Dea Busija kazivala je pjesmu “Sveta nedjelja”. Kao gosti ove su godine program upotpunili članovi zbora Svete Marije Magdalene iz Kneginca te Tena Hudoletnjak Kos, sopran.

Ludbreški zbor i ove je godine za koncert pripremila voditeljica Rosana Cepanec Dugandžić.

Programi se nastavljaju već danas, 26. kolovoza. U organizaciji Likovnog udruženja Ludbreg u izložbenom prostoru hotela “Raj” u 19 sati bit će otvorena izložba slika Dejane Ročkar i Matee Kenđel. Danas u 20 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany na rasporedu je i koncert “Kroz generacije”. Na ovogodišnjem koncertu predstavit će se Barbara Othman, Dubravka Krušelj, Dunja Bontek, Silvija Novak, Marta Mihin, Lovro Povijač, Fran Povijač, Angela Mesarić, Doroteja Hegeduš, Martin Zdelar i Ana Šercer.

Puhački orkestar grada Ludbrega koncert će održati u utorak 27. kolovoza u atriju dvorca Batthyany. Koncert počinje u 19,30 sati.