Izvršena tehnička primopredaja novosagrađenih društvenih domova na području Ivanca Foto: Grad Ivanec

Izvršena tehnička primopredaja novosagrađenih društvenih domova na području Ivanca

Varaždinske vijesti | 28.10.2019. u 17:40h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U srijedu, 23. listopada, izvođači radovi i nadzorni inženjeri izvršili su tehničku primopredaju triju novosagrađenih društvenih domova Gradu Ivancu. Tehničkoj primopredaji novih objekata u Škriljevcu, Vuglovcu-Gečkovcu i Jerovcu Donjem nazočili su gradonačelnik Milorad Batinić, resorna pročelnica Marina Držaić, nadzorni inženjer Mladen Strmečki iz IPC-a inženjering Ivanec te izvođači radova – Robert Đuras iz Zidarsko fasaderskog obrta Đuras (koji je izvodio radove u Škriljevcu i Vuglovcu-Jerovcu) te Ivan Fištrek iz tvrtke ISF d.o.o., koji je izvodio radove u Jerovcu Donjem.

U društvenom domu Škriljevec izvedeni su svi građevinsko - obrtnički i instalaterski radovi. U trenutku primopredaje, u objektu su u tijeku bili radovi na priključenje na struju i vodu. Gradnja ovog doma počela je lani, kada je kod sportskog igrališta sagrađen i pod krov stavljen objekt površine 120 m2, s natkrivenom terasom od 25 m2.

Ovoga ljeta nastavljeni su radovi u drugoj fazi, koji su obuhvatili niz obrtničkih radova u unutrašnjosti, od postavljanja izolacije i keramike do elektroinstalacija i rasvjetnih tijela te vodovoda, odvodnje, sanitarija i uređenja sustava za grijanje. Investitor je Grad Ivanec, a  vrijednost radova u ovoj fazi je nešto više od 336.000 kuna.

U društvenom domu koji će zajedno koristiti građani Vuglovca i Gečkovca također su izvedeni svi građevinsko-obrtnički i instalaterski radovi, a tijekom posjeta izvodili su se još priključci na struju, vodu i plin. Ovogodišnja vrijednost radova na uređenju ovog doma jest 390.000 kuna.

U ovoj fazi izvedeni su svi radovi na unutarnjem uređenju (do završetka), od hidro- i toplinske izolacije, žbukanja, glazure, soboslikarski radovi, do postavljanja podne i zidne keramike te kompletnih elektroinstalacija i rasvjetnih tijela, vodovoda i odvodnje te uređenja sustava grijanja na plin preko plinskog bojlera i radijatora.

Građani Jerovca Donjeg također imaju razloga za zadovoljstvo, jer u tamošnjem domu ne samo da su dovršeni svi građevinsko – obrtnički radovi, već je objekt dobio i fasadu. U trenutku primopredaje, u tijeku su bila još samo priključenja na vodovod, struju i plin. Vrijednost izvedenih radova ove godine je 290.000 kuna. Domaćini su unutrašnjost svoga doma već i djelomično namjestili opremom koju otprije posjeduju. Nakon što je početkom ove godine kraju privedena 110.000 kuna vrijedna prva faza uređenja objekta, radovi su nastavljeni ljetos, izvođenjem svih potrebnih instalaterskih i drugih obrtničkih radova, a sagrađena je i termo fasada.

Zanimljivo je da je dokumentacija za izvođenje radova izrađena u dogovoru i u skladu s izraženim potrebama Vijeća MO-a Jerovec Donji, koji se u ovaj projekt aktivno uključivao u svim fazama razrade ideja, na način da budu zadovoljene potrebe MO-a i svih građana koji će koristiti dom.

U idućoj godini slijedi opremanje ovih domova svom opremom potrebno za njihovo nesmetano funkcioniranje, od klupa i stolova do opreme i pribora za  kuhinje, kako bi se u svima uspostavio podjednak standard i građanima u tim naseljima omogućila zadovoljavajuća razina društvenog života. Također, predstoji i uređenje fasada domova i uređenje okoliša u Vuglovcu i Škriljevcu, s time da iduće godine u Škriljevec stižu i sprave za dječje igralište. Tijekom obilaska dogovoreno je da se kod svih domova urede i trodijelne septičke jame.

- Gradnja društvenih domova u perifernim naseljima jedna je od ključnih odrednica aktualne gradske politike, koja se zalaže da se na takav način (a s obzirom na to da dvije trećine građana žive izvan Ivanca i da nemaju mogućnosti društvenog života jednake stanovnicima gradskog centra) i mještanima malih naselja omogući razvitak društvenog života. Takva praksa dosad se pokazala i više nego pozitivnom. To potvrđuju primjeri ovakvih malih naselja u kojima se, nakon gradnje društvenih domova, mjesni društveni život doslovce preporodio. Osim što su mladi u njima našli mjesto za druženje i društvene igre, domovi su se pokazali i kao mjesta u kojima lokalno stanovništvo rado održava i manja obiteljska slavlja i slične skupove - poručio je gradonačelnik M. Batinić.

dom-vuglovec-231019.jpg

dom-skriljevec-231019.jpg

dom1-jerovec-231019.jpg

dom3-vuglovec-231019.jpg