FOTO Vikend u znaku cvijeća: Posjetite Flora Centrum Mundi u Ludbregu Foto: Grad Ludbreg

FOTO Vikend u znaku cvijeća: Posjetite Flora Centrum Mundi u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 4.5.2019. u 13:57h | Objavljeno u Našim krajem

Prvi svibanjski vikend i ove je godine u Ludbregu ispunjen šarenilom i ljepotom cvijeća - od 3. do 5. svibnja u Centru svijeta održava se, naime, tradicionalna izložba cvijeća Flora Centrum Mundi.

Ovo je već 23. manifestacija po redu, a s godinama je postala jedna od najvećih ovakvog tipa u Hrvatskoj. Od izlagača najveći broj je onih koji se bave proizvodnjom cvijeća, ali posjetitelji mogu uživati i u aromatičnom i začinskom bilju.

U sklopu manifestacije održava se i prodajna izložba čajeva, izložba bonsaija, a posebnost je i izložba orhideja. Ako ste propustili jučerašnji, prvi dan izložbe, iskoristite priliku još danas i sutra. Osim bogatstva cvijeća, Grad Ludbreg i Turistička zajednica grada Ludbrega u suradnji s Udrugom cvjećara ludbreške regije pripremili su i brojne druge prateće sadržaje, pa tako posjetitelji mogu uživati i izložbi keramike, "Cooking show-u" s Podravkom, degustacijama vina, nastupima KUD-a "Anka Ošpuh"... a nakon jučerašnjeg koncerta Crvene jabuke, u subotu u Ludbregu gostuje Lidija Bačić. Ulaz na koncerte je besplatan.

Kako najavljuju iz Grada Ludbrega, manifestaciju Flora Centrum Mundi sutra, 4. svibnja, posjetit će gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, koji će sajamski prostor na kojem se predstavlja oko 115 izlagača razgledati u društvu ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića.

flora_centrum_mundi_izlozba_cvijeca_ludbreg_02.jpg

flora_centrum_mundi_izlozba_cvijeca_ludbreg_03.jpg

flora_centrum_mundi_izlozba_cvijeca_ludbreg_05.jpg

flora_centrum_mundi_izlozba_cvijeca_ludbreg_06.jpg

flora_centrum_mundi_izlozba_cvijeca_ludbreg_07.jpg

flora_centrum_mundi_izlozba_cvijeca_ludbreg_08.jpg

flora_centrum_mundi_izlozba_cvijeca_ludbreg_01.jpg