FOTO Velikom akcijom "Zelena Čistka" Općina Martijanec pokazuje kako se vodi briga o okolišu

| 7.3.2023. u 08:38h | Objavljeno u Našim krajem

Prvom ovogodišnjom velikom akcijom "Zelena Čistka" koju je Općina Martijanec ove subote organizirala na području Gornjeg Martijanca i Rivalna, nastavljene su aktivnosti na uređenju i očuvanju prirode i okoliša.

Načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ zahvalio je svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i prisustvovali akciji "Zelena Čistka".

- Općina Martijanec i žitelji ove općine mogu biti primjer svima drugima. Istaknuo bih kako je naša općina pri vrhu uključenosti u sustav odvojenog prikupljanja otpada na području PRE-KOM-a, a s ovakvim angažmanom, pri vrhu ćemo i dalje ostati – rekao je Nađ napomenuvši kako ovakve akcije bude svijest o važnosti gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

Zelena Čistka jednodnevna je akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja je na području Općine Martijanec privukla velik broj volontera i mještana.

- Ovo je prva ovogodišnja "Zelena Čistka" koju smo odradili na području Općine. Veseli me što u akciji sudjeluje velik broj naših mještana, i mladih i starijih s istim ciljem – osvještavanja o važnosti primarnog odvajanja otpada i sanacije ilegalnih odlagališta – izjavio je Nađ i napomenuo kako je svim mještanima općine, kao i samoj Općini, stalo do očuvanja prirode što ovim akcijama i dokazuju.