FOTO: Topličko Martinje nastavljeno špelancijama, sajmom domaćih proizvoda i koncertom Ex Fakina Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO: Topličko Martinje nastavljeno špelancijama, sajmom domaćih proizvoda i koncertom Ex Fakina

Varaždinske vijesti | 11.11.2019. u 09:54h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju je nastavljen program obilježavanja Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana svetog Martina.

Nakon otvorenja manifestacije "Topličko Martinje", atraktivne policijske vježbe i izložbe policijskog naoružanja i opreme i koncerta Kavalira u petak, te pokazne vježbe DVD-a Varaždinske Toplice, koncerta Mejaša i "Martinja u Minervi" u subotu, nedjelja je bila rezervirana za članove Udruge vinogradara i voćara sveti Martin koji su pripremili „Martinjske špelancije“ pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske, uz degustaciju vina, pečenu kestenu i mnoštvo zanimljivosti na malom sajmu domaćih proizvoda i rukotvorina. Za glazbenu kulisu pobrinuli su se članovi Tamburaškog sastava Ex Fakini.

Središnji dio programa održava se danas, 11. studenoga, na sam blagdan svetog Martina. Već u 10 sati na rasporedu je svečano otvorenje novouređenog caffe bara Bernarda, bivši Tonimir, dok je u 11 sati svečana misa u topličkoj crkvi svetog Martina. U 13 sati slijedi svečano otvorenje senzomotorne dvorane u Dječjem vrtiću „Tratinčica“, a sat kasnije i otvorenje reciklažnog dvorišta u Dugoj ulici. U 16 sati je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica, a program se potom seli u caffe bar Bernarda, gdje u 18 sati započinje tamburaška večer, dok će u 22 sati Ljubomir Kerekeš izvesti svoju popularnu predstavu „Dimnjačar“.

U srijedu, 13. studenog, Dječji vrtić „Tratinčica“ organizira Dan otvorenih vrata senzomotorne sobe, dok će dan kasnije od 17 sati biti prezentiran cjelokupni projekt uređenje i opremanja senzomotorne sobe, dječjih jaslica i rekonstrukcije zgrade ovog topličkog Dječjeg vrtića.

Program manifestacije „Topličko Martinje 2019“ završava u petak, 15. studenog, predavanjem profesora Miroslava Klemma u organizaciji Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice pod temom „Odlazak – nestajanje graditeljske baštine Varaždinskih Toplica i okolica“. Predavanje će se održati u kino dvorani „Ljubelj“.

Od ove godine Dani Grada Varaždinskih Toplica ponovno se obilježavaju uz blagdan svetog Martina, zaštitnika topličke župe. Osmišljavanjem programa manifestacije „Topličko Martinje 2019“, Varaždinske Toplice su uz Aquafest i Lovrečevo festival, dobile još jedno atraktivno događanje kojim se dodatno obogaćuje turistička, kulturna, zabavna i glazbena ponuda Toplica.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci