FOTO Topličko Martinje u znaku zabave uz Kavalire i atraktivne Mejaše Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO Topličko Martinje u znaku zabave uz Kavalire i atraktivne Mejaše

VV | 10.11.2019. u 15:13h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 8. studenog, započeo je program obilježavanja Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana svetog Martina. Manifestacija pod nazivom „Topličko Martinje 2019“ otvorena je u prijepodnevnim satima u Ulici nad zidom, izložbom policijskog naoružanja, opreme, tehnike i vozila.
Veliki broj djece i mladih, ali i onih nešto starijih građana, okupio se na izložbi koju je pripremile Policijska uprava varaždinska. Djelatnici PU varaždinske izveli su i atraktivne vježbe i demonstracije djelovanja u različitim situacijama na koje nailaze u svojem radu.
Večernji sati bili su rezervirani za odličnu zabavu pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske. Zvijezde večeri bili su popularni Kavaliri, koji su unatoč jakoj i neumornoj kiši, priredili koncert za pamćenje, dok su brojni posjetitelji prohladnom vremenu prkosili pjesmom i plesom ispred središnje pozornice.
Program je nastavljen u subotu, 9. studenog, pokaznom vježbom članova DVD-a Varaždinske Toplice, a priređena je i izložba PU varaždinske. Od 20 sati uslijedila je glazbena poslastica uz nastup uvijek atraktivnih Mejaša, dok su kao predgrupa nastupiti Prvi srakarski tamburaši. Dio programa održan je u Hotelu Minerva pod nazivom "Martinje u Minervi“.
Nedjelja je rezervirana za članove Udruge vinogradara i voćara sveti Martin koji su pripremili „Martinjske špelancije“ pod šatorom na Trgu Republike Hrvatske. Posjetitelje očekuju degustacija vina, pečeni kesteni i mnoštvo zanimljivosti na malom sajmu domaćih proizvoda i rukotvorina. Za glazbenu kulisu pobrinut će se članovi Tamburaškog sastava Ex Fakini.
Središnji dio programa održat će se u ponedjeljak, 11. studenog, na sam blagdan svetog Martina. Već u 10 sati na rasporedu je svečano otvorenje novouređenog caffe bara Bernarda, bivši Tonimir, dok je u 11 sati svečana misa u topličkoj crkvi svetog Martina. U 13 sati slijedi svečano otvorenje senzomotorne dvorane u Dječjem vrtiću „Tratinčica“, a sat kasnije i otvorenje reciklažnog dvorišta u Dugoj ulici.
U 16 sati je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica, a program se potom seli u caffe bar Bernarda, gdje u 18 sati započinje tamburaška večer, dok će u 22 sati Ljubomir Kerekeš izvesti svoju popularnu predstavu „Dimnjačar“.
U srijedu, 13. studenog, Dječji vrtić „Tratinčica“ organizira Dan otvorenih vrata senzomotorne sobe, dok će dan kasnije od 17 sati biti prezentiran cjelokupni projekt uređenje i opremanja senzomotorne sobe, dječjih jaslica i rekonstrukcije zgrade ovog topličkog Dječjeg vrtića.
Program manifestacije „Topličko Martinje 2019“ završava u petak, 15. studenog, predavanjem profesora Miroslava Klemma u organizaciji Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice pod temom „Odlazak – nestajanje graditeljske baštine Varaždinskih Toplica i okolica“. Predavanje će se održati u kino dvorani „Ljubelj“.
Od ove godine Dani Grada Varaždinskih Toplica ponovno se obilježavaju uz blagdan svetog Martina, zaštitnika topličke župe. Osmišljavanjem programa manifestacije „Topličko Martinje 2019“, Varaždinske Toplice su uz Aquafest i Lovrečevo festival, dobile još jedno atraktivno događanje kojim se dodatno obogaćuje turistička, kulturna, zabavna i glazbena ponuda Toplica.