Ženski stand up spektakl dolazi u varaždinsko kino Gaj

Varaždinske vijesti | 2.2.2017. u 11:46h | Objavljeno u Društvo

Nakon premijerne izvedbe u Sarajevu i izvedbe u Puli pred gotovo 500 gledatelja, naše ponajbolje regionalne stand up komičarke dolaze nasmijati i Varaždince i Varaždinke.

Studio Smijeha 8. veljače u 20.30 sati predstavlja "Ladies Stand Up Show SLO/HR/SRB" u varaždinskom kinu Gaj.

Na današnjoj regionalnoj stand up sceni brojimo sve više komičarki koje redovito slušaju da se nalaze u muškom poslu i da to nije za njih. Ovoga puta mikrofon preuzimaju tri najbolje komičarke koje suvereno vladaju regionalnom stand up scenom i više nego uspješno pariraju svojim muškim kolegama. One su: Martina Ipša (SLO), Marina Orsag (HR) i Jelena Radanović (SRB).

Svaka od njih iza sebe ima višegodišnje iskustvo i brojne nastupe u svojim državama, u državama regije, a i diljem Europe. Svojim su humorom nasmijale na tisuće ljudi i samim time dokazale kako žene itekako imaju smisla za isti.

Martina Ipša (SLO) jedna je od početnica stand up komedije u Sloveniji i jedna od najboljih slovenskih stand up komičarki. Sa svojim nastupom koji je pun originalnosti i direktnosti, popularna je kod publike različitih profila. U 10 godina karijere nastupala je u više država i osim na slovenskom, nastupa i na engleskom te hrvatskom jeziku. Ne samo da se bavi stand up komedijom, Martina i piše komedije za kazalište, kreirala je emisije za televiziju i redovni je gost slovenskih televizija.

Marina Orsag (HR) je osnivačica Večeri otvorenog mikrofona, stand up comedy radionica te comedy kluba Studio Smijeha, kao i jedna od osnivačica same stand up comedy scene u Hrvatskoj. U jedanaest godina karijere iza sebe ima preko 2000 nastupa u regiji i svijetu, titulu Najbolje stand up komičarke Balkana 2013. te najbolje/g komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015. Vječiti Petar Pan i netko tko svojom nepresušnom energijom vodi publiku apsurdnim kanalima svog uma.

Jelena Radanović (SRB) je rezident komičarka organizacije Standup.rs i prva dama stand up scene u Srbiji. Svojim humorom i talentom plijeni i ruši predrasude o tome da je stand up muški posao. Nastupala je širom regije, kako u svom matičnom klubu Ben Akiba u Beogradu, tako i u klubovima, kazalištima i na najvećim regionalnim festivalima.

Sve tri dame su, uz kolege iz regije i uz organizaciju Standup.rs, nastupale u emisiji Stand up & More, koja je bila emitirana na Comedy central Extra.

- Dođite u što većem broju podržati ovaj stand up spektakl koji osim raspoloženja, podiže svijest o ravnopravnosti žena u društvu, razvija dobrosusjedske odnose i toleranciju - poručuju organizatori.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna u pretprodaji se mogu kupiti u Suvenirnici Varaždinskih vijesti.

Označeno u