U novomarofskoj bolnici mališani pjesmom izmamili suze radosnice

I.D./Varaždinske vijesti | 5.10.2016. u 10:18h | Objavljeno u Društvo

U tjednu obilježavanja Dana starijih osoba  (1. listopada) i Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi (8. listopada), u OB Varaždin - Palijativna skrb Novi Marof, pod vodstvom Udruge za palijativnu pomoć "Srce" Novi Marof, održavaju se razne prigodne aktivnosti.

U bolničkoj kapeli fra Vitomir Glavaš predvodio je svetu misu kojoj su prisustvovali brojni pacijenti, članovi obitelji, osoblje i volonteri Udruge "Srce". Nastavljene su i edukacije članova udruge i volontera pa je održano i predavanje sestre Senke Sakač.

Poseban je doživljaj za sve okupljene bio kada je skupina "Loptice" Dječjeg vrtića Novi Marof u pratnji teta Kristine i Danice voćem i plodovima jeseni darivala bake i djedove smještene u bolnici, te baki Milki čestitala 93. rođendan. Razdragana i dirnuta baka Milka zauzvrat je darivala djeci ukrasna srca i slatkiše. Nakon što su pjesmom izmamili prisutnima suze radosnice, djeca su svoju igru nastavila u dječjem kutku u dijelu bolničkog perivoja.

Događanja u bolnici nastavljaju se 5. listopada, kada se očekuje dolazak varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, koji će posjetiti bolesnike, djelatnike i sve u bolnici koji brinu o ljudima starije životne dobi.